#WHI

FILOSOFI GULA & KOPI β˜•οΈ
.
Kasus 1
Jika kopi terlalu pahit
Siapa yang salah?
Gula lah yang disalahkan karena terlalu sedikit hingga β€œrasa” kopi pahit
.
Kasus 2
Jika kopi terlalu manis
Siapa yang disalahkan?
Gula lagi karena terlalu banyak hingga β€œRasa” kopi manis
.
Kasus 3
Jika takaran kopi & gula balance
Siapa yang di puji…?
Tentu semua akan berkata…
Kopinya mantaaap
.
Kemana gula yang mempunyai andil
Membuat β€œrasa” kopi menjadi mantaaap
Mari Ikhlas seperti Gula yang larut tak terlihat tapi sangat bermakna.
.
Gula pasir memberi rasa manis pada kopi, tapi orang menyebutnya kopi manis… bukan kopi gula…
.
Gula pasir memberi rasa manis pada teh, tapi orang menyebutnya teh manis… bukan teh gula…
.
Orang menyebut roti manis… bukan roti gula…
.
Orang menyebut sirup pandan, sirup apel, sirup jambu
padahal bahan dasarnya gula….
Tapi gula tetap ikhlas larut dalam memberi rasa manis…
.
Akan tetapi apabila berhubungan dengan penyakit, barulah gula disebut..penyakit gula
.
Begitulah hidup….
Kadang kebaikan yang kita tanam tak pernah disebut orang….
Tapi kesalahan akan dibesar-besarkan…
.
Ikhlaslah seperti gula…
Larutlah seperti gula…
Tetap semangat memberi kebaikan…!!!!
Tetap semangat menyebar Kebaikan...!!!
Karena kebaikan tidak untuk disebut…
tapi untuk dirasakan…” β€œKebaikan yang engkau lakukan hari ini, mungkin besok dilupakan orang. Apapun yang terjadi Tetaplah berbuat baik”
.
.
.
✏️ Muhammad Gazali Abdurrahim Arifuddin حفظه Ψ§Ω„Ω„Ω‡ ΨͺΨΉΨ§Ω„Ω‰ (via: majeedr1)
πŸ“Έ Pinterest
.
.
.
#filosofi #kopi #coffee #gula #sugar #photograph #pinterest #weheartit #whi #reminder #dailyreminder #selfreminder #note #noted #notetoself #notetoeveryone #muslim #muslimah #hijrah #sunah #sunnah #salaf #salafi #indonesia #indonesiabertauhid #friday #night #vibes

0πŸ’¬

well if your in love i don't think you should regret it i'm not gonna judge -
hello! i'm alexus nice to meet you i'm a new confession account so please keep sending in dms! totally anon❀️
-
q: taken or single?
-
#likeforlike #dmconfession #tumblr #likeforlike #confessions #whi #tumblrconfessions #weheartit #selfie #comment #dmyourconfessions

2πŸ’¬

Loading...

πŸ“ΈCan’t find much to take pictures of lately β€”β€”
πŸ“Mount Washington, KY
β€”β€”
🏷️Name: ???
β€”β€”
tags: #nature #photography #kentucky #ky #onlyinkentucky #bluegrass #weheartit #whi #aesthetic #lfl #cfc #lms #sfs #fff #theme

0πŸ’¬

Loading...

Whether we like it or not, sunblock is a must for all of us! .
.
Ala, sekejap je keluar rumah...takkan nak kena sapu sunblock jugak?
.
.
Nah, tengok video ni, apa yang matahari akan buat pada kulit wajah anda tanpa sunblock! Ngeri kan? Rakaman kamera UV menunjukkan efek penuaan yang tidak dapat dilihat pada mata kasar. Perhatikan freckles & jeragat yang terhasil akibat tiada perlindungan sunblock! So, WAJIB sapu sunblock biarpun keluar sekejap πŸ˜‰
.
.
www.dermalene.com
www.dermalene.com
www.dermalene.com
.
.
.
➑️012-6777617 (Shah Alam)
➑️011-36964907 (Melaka)
➑️017-9720170 (Kota Bharu)
. .
#dermalene #dralinahasni#jerawat #jeragat #parut #cantiksihat #cantikmenawan #sihatdancantik #sihatcantik #kulitkering #kulitkusam #jeragathilang #rawatankulit #rawatanjeragat #rawatanjerawat #mukaflawless #mukakering #skinhealth #antiaging #skintreatment #crystaltomatomalaysia #beautytips #tipscantik #whi #wanitahariini #gaji #payday #jerawathilang #jerawatkecut

0πŸ’¬

chocolate for breakfast
β˜†.。.:*γƒ»Β°β˜†.。.:*γƒ»Β°β˜†.。.:*γƒ»Β°β˜†.。.:*γƒ»Β°β˜†
tags: #grunge #pastel #whi #alternative #pale #softgrunge #lgbt #vsco #blm #aesthetic #emo #gayboy #trans #gothboy #scene #punk #goth #indie #palegrunge #boy #kdrama #tumblrboy #aesthetic #kpop #tumblraesthetic #sad #hipster #plants #succulent

0πŸ’¬

Loading...

Hot seller.
@Regrann from @dermalene.malaysia - Parut jerawat adalah benda paling annoying, betul tak? Macam-macam remedy dah dicuba, gosok pakai kulit pisang, letak kunyit, tepek bedak sejuk, pendek kata apa yang pop up dekat newsfeed, habis kamu cuba! .
.
Perbaiki parut wajah dengan rawatan Collagen Induction Protocol (CIP) dengan diskaun 40% sepanjang November ini πŸ˜‰
.
.
www.dermalene.com
www.dermalene.com
www.dermalene.com
.
.
.
➑️012-6777617 (Shah Alam)
➑️011-36964907 (Melaka)
➑️017-9720170 (Kota Bharu)
. .
#dermalene #dralinahasni#jerawat #jeragat #parut #cantiksihat #cantikmenawan #sihatdancantik #sihatcantik #kulitkering #kulitkusam #jeragathilang #rawatankulit #rawatanjeragat #rawatanjerawat #mukaflawless #mukakering #skinhealth #antiaging #skintreatment #crystaltomatomalaysia #beautytips #tipscantik #whi #wanitahariini #gaji #payday #jerawathilang #jerawatkecut

0πŸ’¬

#Repost with @Parut jerawat adalah benda paling annoying, betul tak? Macam-macam remedy dah dicuba, gosok pakai kulit pisang, letak kunyit, tepek bedak sejuk, pendek kata apa yang pop up dekat newsfeed, habis kamu cuba! .
.
Perbaiki parut wajah dengan rawatan Collagen Induction Protocol (CIP) dengan diskaun 40% sepanjang November ini πŸ˜‰
.
.
www.dermalene.com
www.dermalene.com
www.dermalene.com
.
.
.
➑️012-6777617 (Shah Alam)
➑️011-36964907 (Melaka)
➑️017-9720170 (Kota Bharu)
. .
#dermalene #dralinahasni#jerawat #jeragat #parut #cantiksihat #cantikmenawan #sihatdancantik #sihatcantik #kulitkering #kulitkusam #jeragathilang #rawatankulit #rawatanjeragat #rawatanjerawat #mukaflawless #mukakering #skinhealth #antiaging #skintreatment #crystaltomatomalaysia #beautytips #tipscantik #whi #wanitahariini #gaji #payday #jerawathilang #jerawatkecut

0πŸ’¬

Loading...

PORI BESAR & PARUT BERKAWAH MAKIN RATAπŸ˜‚πŸ˜‚
.
.
Sbb apa? Sbb kat dlm2 tu dah bersih disental manje oleh Laser Scrub kesygn uoLls ni..😍😍
.
Semua org tau Green Tea adalah agen pendetoks yg powerful..sbb tu boleh membunuh kuman2 whitehead yg bakal jd jerawat..
.
Sblm dia naik..kt kasi hapus dulu..baru plowless..
.
Uolss tunggu apa lagi, cecepat wasap.. klik sini ye sisπŸ‘‡πŸ‘‡
πŸ“žhttp://irleena0132225853.wasap.my
πŸ“žhttp://irleena0132225853.wasap.my
πŸ“žhttp://irleena0132225853.wasap.my

NAK MENANG RM10,000????
Terus klik sini sis www.charms.my

Nak jd Agen /Dropship? Terus klikπŸ‘‡
πŸ“žhttp://DSirleena.wasap.my
πŸ“žhttp://DSirleena.wasap.my
πŸ“žhttp://DSirleena.wasap.my

#solekdanrawat
#raiseyourlife
#irleenabeauty
#charms #foundation
#charmsfoundation
#charmsmalaysia
#starglow #serum
#vitamincharms #vitc
#kecantikan
#meletop #viral
#tvalhijrah #motifviral
#nasilemakkopio
#tv3 #tv9 #astro
#whi #nona #aurora
#natural #putrajaya
#sayajual #sayapakai
#bazaarpaknil #jombeli
#misiviralcharms

1πŸ’¬

PERNAH TERSALAH PAKAI PRODUK? INI LAH SABUN YG PULIHKAN KULIT MUKA LPS PKAI PRODUK ADE MERKURI TU 😍😍
.
.
Penat korang menjelajah segala jenis produk tibe2 ade merkuri rupanye. Ade brg terlarang rupanye. Penat lagi team CHARMS cari bahan yg PREMIUM dan PALING NATURAL untuk pulihkan balik skin awk semua. πŸ‘πŸ»
.
.
Dah breakouts teruk, ingat esok lusa dah boLeh baik ke? Nah! CHARMS tak pernah mengecewakan pengguna2 yg dah terrsalah pilih produk.
.
.
Dah penah buat salah sekali, jgn diulangi. CHARMS shj dah cukup untuk NATURAL kan balik kulit muke yg bergerutu jadi RATA, CERAH SEKATA, GLOWING DAN SIHAT!
.
.
❌ MERCURY, ❌ chemicals ❌ SLS
.
.
Nak kami bantu problem skin sis? Klik sini ye sisπŸ‘‡πŸ‘‡
πŸ“žhttp://irleena0132225853.wasap.my
πŸ“žhttp://irleena0132225853.wasap.my
πŸ“žhttp://irleena0132225853.wasap.my

NAK MENANG RM10,000????
Terus klik sini sis www.charms.my

Nak jd Agen /Dropship? Terus klikπŸ‘‡
πŸ“žhttp://DSirleena.wasap.my
πŸ“žhttp://DSirleena.wasap.my
πŸ“žhttp://DSirleena.wasap.my

#solekdanrawat
#raiseyourlife
#irleenabeauty
#charms #foundation
#charmsfoundation
#charmsmalaysia
#starglow #serum
#vitamincharms #vit #treaplus
#kecantikan
#meletop #viral
#tvalhijrah #motifviral
#nasilemakkopio
#tv3 #tv9 #astro
#whi #nona #aurora
#natural #putrajaya
#sayajual #sayapakai
#bazaarpaknil
#misiviralcharms

0πŸ’¬

.
Assalamualaikum & Salam jumaat uolss Charms Lovers.. Siapa nk lin share rutin Harian Momy Syira dgn Charms πŸ™‹πŸΌ
.
Ini antara rutin harian Momy Syira sentiasa sapu Kaisya Serum pagi dan malam sebelum tido utk dpatkan hasil kulit yg moist & tegang . Umur makin meningkat, kalau xnak ada garis2 halus mesti rajin sapu serum yg ber collagen mcm Kaisya ni .
.
.
Lps berscrub pun mmg wajib pakai serum utk menggantikan sel2 kulit yg baru. Baru la lopak2 berkawah tu cepat timbul 😱 Aha, jadi dh tahu kan rahsia Momy Syira??
.
Nak baiki sel2 kulit uolls x? Cepat whtspp lin..lin suggest kan uolls ape set yg sesuai dgn skin n budjet uolls..πŸ˜™
.
Boleh klik tuk whtspp sini ye sisπŸ‘‡
πŸ“žhttp://irleena0132225853.wasap.my
πŸ“žhttp://irleena0132225853.wasap.my
πŸ“žhttp://irleena0132225853.wasap.my

NAK MENANG RM10,000????
Terus klik sini sis www.charms.my

Nak jd Agen /Dropship? Terus klikπŸ‘‡
πŸ“žhttp://DSirleena.wasap.my
πŸ“žhttp://DSirleena.wasap.my
πŸ“žhttp://DSirleena.wasap.my

#solekdanrawat
#raiseyourlife
#irleenabeauty
#charms #foundation
#charmsfoundation
#charmsmalaysia
#starglow #serum
#vitamincharms #vit #treaplus
#kecantikan
#meletop #viral
#tvalhijrah #motifviral
#nasilemakkopio
#tv3 #tv9 #astro
#whi #nona #aurora
#natural #putrajaya
#sayajual #sayapakai
#bazaarpaknil
#misiviralcharms

0πŸ’¬

Loading...

Parut jerawat adalah benda paling annoying, betul tak? Macam-macam remedy dah dicuba, gosok pakai kulit pisang, letak kunyit, tepek bedak sejuk, pendek kata apa yang pop up dekat newsfeed, habis kamu cuba! .
.
Perbaiki parut wajah dengan rawatan Collagen Induction Protocol (CIP) dengan diskaun 40% sepanjang November ini πŸ˜‰
.
.
www.dermalene.com
www.dermalene.com
www.dermalene.com
.
.
.
➑️012-6777617 (Shah Alam)
➑️011-36964907 (Melaka)
➑️017-9720170 (Kota Bharu)
. .
#dermalene #dralinahasni#jerawat #jeragat #parut #cantiksihat #cantikmenawan #sihatdancantik #sihatcantik #kulitkering #kulitkusam #jeragathilang #rawatankulit #rawatanjeragat #rawatanjerawat #mukaflawless #mukakering #skinhealth #antiaging #skintreatment #crystaltomatomalaysia #beautytips #tipscantik #whi #wanitahariini #gaji #payday #jerawathilang #jerawatkecut

2πŸ’¬

Loading...

Even when you’re still young, you can have acne scars. Every scar tells a story! One of the most procedures to improve the skin appearance is Chemical Peel. .
.
The chemical solution helps to remove the dead skin cells on the surface, then reveals the layer of skin underneath which is typically healthier and smoother than previous layers. Enquire NOW πŸ˜‰ .
.
www.dermalene.com
www.dermalene.com
www.dermalene.com .
.
➑️012-6777617 (Shah Alam)
➑️011-36964907 (Melaka)
➑️017-9720170 (Kota Bharu)
. .
#dermalene #dralinahasni#jerawat #jeragat #parut #cantiksihat #cantikmenawan #sihatdancantik #sihatcantik #kulitkering #kulitkusam #jeragathilang #rawatankulit #rawatanjeragat #rawatanjerawat #mukaflawless #mukakering #skinhealth #antiaging #skintreatment #crystaltomatomalaysia #beautytips #tipscantik #whi #wanitahariini #gaji #payday #jerawathilang #jerawatkecut

1πŸ’¬

@Regrann from @dermalene.malaysia - Tubuh manusia ada hampir 15 gram Asid Hyaluronik (HA), satu pertiga daripadanya disintesis setiap hari. HA berupaya mengikat kelembapan, satu gram HA boleh mengunci sehingga 1000ml air. HA juga bantu kuatkan halangan kulit dengan pertahanan antioksidan terhadap kerosakan, β€˜penyapu’ radikal bebas & keradangan. Dermalene Skincare for Dry Skin menyediakan penawar bagi kulit kering dengan bantuan HA. Bebas Paraben, tekstur RINGAN, ia wajib dimiliki sekarang πŸ˜‰
.
.
➑️012-6777617 (Shah Alam)
➑️011-36964907 (Melaka)
➑️017-9720170 (Kota Bharu)
.
.
.
#dermalene #dralinahasni#jerawat #jeragat #parut #cantiksihat #cantikmenawan #sihatdancantik #sihatcantik #kulitkering #kulitkusam #jeragathilang #rawatankulit #rawatanjeragat #rawatanjerawat #mukaflawless #mukakering #skinhealth #antiaging #skintreatment #crystaltomatomalaysia #beautytips #tipscantik #whi #wanitahariini #gaji #payday #jerawathilang #jerawatkecut #kulitlicin

0πŸ’¬

Amboihhhh naaaa akak tu pakai masa live di tv3😍 #whi

0πŸ’¬

retail price hanya rm33.92
pilihan di tangan anda
nak retail price atau nak diskaun sehingga 48%
bertahun tahun pakai jenama colgate, darlie dapat diskaun tak?? dapat bonus tak?? ruginyaaaaaaaaa😨😨😨
jom bertukar kepada forever.. dm/wasap

www.wasap.my/+60182715071

#foreverliving
#avg #flp #detox
#gunadanjana #discdapatbonusdapat
#whi #meloditv3 #majalah3
#akasia #lestari
#sinetron #maharajalawakmega
#bazarpaknil

0πŸ’¬