#bauexclusivecheta

Lagi satu, macam mana ia bertindak pada gigi? πŸ›‘ Gigi kita kuning/berplak/karang adalah disebabkan oleh bahan2 food chemical seperti fast food, jeruk, air kopi, teh nescafe, pengambilan nicotine (perokok) dll πŸ›‘ Kebanyakan produk/makanan/minuman kita dimalaysia dah banyak menggunakan food chemical. πŸ›‘ Punca mulut berbau disebabkan asid yg dah lama berada pada dinding mulut yg perlu didetoks untuk mengurangkan seterusnya menghilangkan πŸ›‘ Mulut, gigi dan gusi yg bebas dari asid, food chemical serta bakteria akan menyebabkan gigi menjadi lebih kuat, sihat dan tidak terancam pada sakit2 dan kerosakan gigi. ..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

Jaga pemakanan

Bukan sahaja waktu pemakanan mesti tepati dan dijaga, apa yang penting juga ialah cuba kurangkan makanan yang agak manis dan melekit kerana ia akan menyebabkannyaΒ melekat di celah-celah gigi. Bukan dilarang makan, cuma kurangkan pengambilannya sahaja.

Contohnya coklat atau apa-apa sahaja makanan yang melekit yang menyebabkan anda tercungkil-cungkil gigi menggunakan lidah selepas makan. Seeloknya, minum air putih dan berkumur-kumur setiap kali lepas makan. Ini dikatakan penjagaan atau pembersihan gigi sementara. ..
..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

1. Bersihkan Berus Gigi Anda SETIAP HARI.

Tujuan memberus gigi ialah untuk menyingkirkan bakteria dari mulut. Sudah tentu berus gigi tersebut mempunyai bakteria yang melekat padanya. Β Jadi,Β cuciΒ berus gigi dengan sempurna setiap kali lepas menggunakannya.
2. Ganti Berus Gigi Selepas Anda Pulih Dari Sakit.

Tiada bukti yang mengatakan anda akan kembali sakit jika tidak mengganti berus gigi sebaik pulih. Namun lebih baik amalan begini untuk kesihatan dan kebersihan.

3. Ganti Berus Gigi Setiap TIGA Atau EMPAT Bulan

Malah, anda mungkin perlu lebih awal menukarnya jika berus tersebut sudah rosak atau lunyai.Β Itu tandanya berus gigi tersebut sudah tidak berkesan lagi untuk menanggalkan plak dari gigi dan gusi anda. (Kanak-kanak biasa mengunyah berus gigi mereka – berus gigi mereka harus ditukar lebih kerap)

4. Jangan letakkan Berus Gigi Anda Berdekatan Β Dengan Jamban.

Sekiranya anda tiada pilihan, tutup dahulu lubang toilet sebelum anda flush dan jauhkan berus gigi anda dari sinki semasa anda membasuh tangan.

Saya sentiasa meletakkan berus gigi di luar bilik air.

5. Β Juga, Jangan Simpan Berus Gigi Di Dalam Bekas Kedap Udara (Travel Case). Atau mana-mana tempat yang lembap dan sempit. Β Tempat sebegini adalah kondusif untuk pembiakan mikrorganisma.

Sebaiknya, berus gigi di tegakkan dan simpan di ruang yang luas cukup untuk mengeringkannya sebelum digunakan semula.

6. Jangan Berkongsi Berus Gigi

Pasangan yangΒ berkongsi berus gigi menanggung risiko mendapat jangkitan. Setiap orang mempunyai jumlah bakteria yang berbeza. Jadi, jangan ambil risiko. Dalam kes ini, Β not sharing is caring. ..
..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

😍😍😍😍😍😍 1. Letakkan bulu sikat gigi pada permukaan gigi dekat tepi gusi dengan posisi membentuk sudut 45 derajat. Mulailah menyikat gigi geraham atas atau gigi belakang di salah satu sisi mulut. Sikatlah dengan gerakan melingkar dari atas ke bawah selama sekitar 20 detik untuk setiap bagian.

2. Sikat setiap bagian gigi, mulai dari bagian gigi yang biasa dipakai untuk mengunyah, gigi yang dekat dengan pipi dan lidah. Pastikan semua permukaan gigi sudah disikat, sehingga plak atau sisa makanan yang menempel di gigi bisa hilang.

3. Untuk membersihkan permukaan dalam gigi depan, pegang sikat gigi dalam posisi vertikal atau gunakan ujung kepala sikat gigi, lalu sikat dengan gerakan melingkar dari tepi gusi sampai atas gigi. Lakukan gerakan ini berulang sebanyak 2-3 kali.

4. Ubah pola menyikat gigi jika diperlukan. Kadang, menyikat gigi dengan cara yang sama membuat ada bagian gigi lain terabaikan.
5. Jika menyikat gigi dimulai dari bagian geraham atas, maka sikatan akhir pada gigi geraham bawah. Durasi waktu untuk menyikat gigi seluruh bagian sekitar 2-3 menit dan baru setelah itu kumur-kumur hingga gigi bersih.
6. Jangan menyikat gigi terlalu keras atau terlalu memberi tekanan pada gigi karena ini akan menyakitkan gigi dan gusi. Terlalu keras menyikat gigi sebenarnya tidak membantu membersihkan gigi lebih baik juga. Justru, hal ini dapat menyebabkan permukaan luar gigi (enamel) terkikis dan ini adalah asal mula dari gigi sensitif.

7. Menyikat gigi dengan gerakan lurus (bukan melingkar) bukanlah cara yang efektif dalam membersihkan gigi. Menyikat gigi dengan gerakan lurus dalam waktu yang lama dapat menyebabkan kerusakan permanen pada gusi. .
.
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

*BOLEH KE GUNA ARANG AKTIF NI?* Say No More kepada keraguan anda πŸ˜‰

Pss lagi satu arang aktif ni bukan macam arang awak buat BBQ tu tau! Arang aktif ni saiznya lebih halus (200mash) and pembakarannya lebih teratur dan terperinci 😍

KLIK LINK DI BIO! . . CEPAT 😘😘 ..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

POST OUT .
MY DEAR CUST, boleh check ya.
Terima kasih kerana membeli dengan kami 🌸Barang akan sampai dalam 1-4 hari hari bekerja bergantung kepada kawasan

Barang dah sampai maklum pada kami ya 😊 Jgn lupa promote kat kawan-kawan😍 ..
..
Ok cik , Janji Taw ☺️ Saya asingkan siap2 Stok dan Free Gift untuk Cik 😊
Semoga Dimurahkan Rezeki dan Dipermudahkan Segala Urusan . Aminn 😊 ..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

Hai semua! Stok Nucifera sis dengan harga PROMOSI tinggal 3 botol sahaja lg, lepas ni sis RESTOK berbalik semula harga asal ya. . JANGAN LEPASKAN PELUANG CEPAT DM ATAU KLIK LINK DI BIO SIS YA. . πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
..
.. πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ 3 BOTOL TERAKHIR!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ 3 BOTOL TERAKHIR!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ 3 BOTOL TERAKHIR!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ 3 BOTOL TERAKHIR!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ 3 BOTOL TERAKHIR!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ 3 BOTOL TERAKHIR!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ 3 BOTOL TERAKHIR!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ 3 BOTOL TERAKHIR!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ ..
..
#putihberseri #gigiputih #senyumanmenawan ..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

2πŸ’¬

*3 MINGGU KESAN MEROKOK HILANG*

_"kesan merokok hilang selepas saya guna nucifera selama 3 minggu"_ En. X

__________________________________

Adakah anda mempunyai kenalan /orang terdekat yang mempunyai masalah GIGI KUNING serta KARANG GIGI akibat merokok?

Kenalkan NUCIFERA ini kepadanya hari ini πŸ˜‰

Walaupun awak rasa awak tak perlukan NUCIFERA, tapi membantu mereka yang memerlukannya, satu perkara yang baik bukan? *Sharing is Caring* πŸ’• ..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

5πŸ’¬

ARANG NUCIFERA VS ARANG BIASA 🌸 Nucifera merupakan serbuk arang aktif bergred pharmaseutikal. 🌸 Nucifera tidak bertindak dengan menghakis, ia bertindak dengan menyerap food chemical, bakteria, poison, asid. Ini telah terbukti dengan kajian dari US dimana arang aktif merupakan agen penyerap terbaik untuk chemical, bacteria serta poison. 🌸 Kerajaan Malaysia juga telah mengambil langkah awal dimana telah diperkenalkan ubat activated charcoal untuk merawat penyakit keracunan makanan. ..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

7πŸ’¬

DALAM 7 HARI DAH NAMPAK KESAN KETARA πŸ’ " Sis, sebelum ni saya tak perasan tapi bila banding dengan gambar lama baru nampak perbezaan"😍 - *customer mac 2017 🌸Rasailah perbezaan sendiri dengan *NUCIFERA 🌸

Katakan tidak pada gigi kuning πŸ˜‚πŸ˜‚ ..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

3MINGGU PAKAI GIGI DAH *PUTIH, BERSIH & LICIN TANPA PLAK*

Sudah ramai rakyat Malaysia yang berpuas hati menggunakan NUCIFERA WHITENING TEETH ni

Tak perlu ragu--ragu kerana kesemua testimoni nucifera 100% daripada pengguna NUCIFERA sendiri!

Tiada google2, tiada ciplak gambar! Semua nya REAL #testimoninucifera 😱
..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

contoh gambar *erosion pada gigi disebabkan oleh acidic nature*

Bagaimana nak mengelakkan perkara sebegini berlaku kepada anda? *Gunakan NUCIFERA* ☺️

Arang aktif nucifera ini bertindak dengan *menyerap acid*, food chemical dan bakteria dalam mulut.

Ianya tidak menghakis dan dijamin 100% organik daripada tempurung kelapa πŸ˜‰

BERTINDAK sebelum terlambat! 😎 ..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

*KUNING HILANG DALAM SEMINGGU*

_"seminggu je dah boleh putih macam ni"_πŸ˜πŸ˜‰ 🌸NUCIFERA selamat digunakan sebab ia bertindak secara menyerap bukan menghakis 🌸 *SELAMAT TINGGAL GIGI KUNING* *reply "nak" cepat*
saya buatkan awak jatuh cinta dengan nucifera 😘
..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

*2 HARI PLAK GIGI TANGGAL*

_"2 hari guna *nucifera* dah nampak kesan"_

Siapa ada masalah plak gigi tebal macam ni? Mesti tak selesa kan sebab rasa tebal2, keyakinan diri pon berkurang sebab malu dekat orang πŸ€¦πŸΌβ€β™€ Dah berpuluh ribu orang yang menggunakan nucifera ni benar-benar berpuas hati tau 😍

Jom naikkan keyakinan diri anda semula! πŸ’ͺ🏻 P/s: dalam gambar tersebut sebenarnya adalah plak yang menebal akibat dari tahi gigi

Karang sebenarnya yang berwarna coklat2 yang melekat di gigi ..
..
#codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬

*UPDATE TERKINI*

AMARAN!
Gambar ini akan membuatkan *wanita yang gemar memakai lipstick berlumba nak DAPATKAN NUCIFERA HARINI TAK KIRA MACAM MANA PON* ----------------------------------- Gambar 1
Update: selepas 4 hari menggunakan *NUCIFERA*

Bertarikh: 17 march 2017

Gambar 2
update terbaru: selepas 16hari menggunakan *NUCIFERA*

Wow! Terbaik lah nucifera ni ❀️ Sekarang ni, customer ni dah tak segan nak menggayakan gincu merah mak ngah😘
Yelah kalau gigi kuning pakai gincu merah mesti ketara kan kuning nya :( Awak-awak bila lagi nak berani menggayakan gincu merah menyala bersama gigi putih berseri? 😘 .. #codmantin #codsemenyih #codkajang #codbangi #codnilai

#nucifera
#nuciferateethwhitening
#testimoninucifera
#nuciferachallenge
#Nucifera #NuciferaTeethWhitening #agentsahnucifera #codbangi #codkajang #codnilai #codsemenyih #codmantin #TestimoniNucifera #Kesanterbaik #produkhot

#preciousbyrcw #gorgoeusbyrcw #perfumecheta #byrcw #produkcheta #perfumemurah #bauexclusivecheta

0πŸ’¬