#kucingcomel

Paws by Yong

Hi catslover !
.
SET COMBO FREE POSTAGE STILL BERJALAN LAGI TILL 13 JAN NI YE!
.
🌱Pet Grass Kit - Rm9
πŸ“¦Litter Box Deodorizer - RM9.50
🌿Catnip Powder - Rm13
🌿Catnip Pillow - Rm10
πŸ’ŠBYS Brewers Yeast - Rm15
πŸ•·Ubat Kutu Flea Out - Rm10
.
WHATSAPP 01111213167

#catnippillow #kucingcomel #kucing #vitaminkucing #mainankucing #catnip #bysbrewersyeast #barangkucing #petgrasskit #petgrass #ubatkutukucing #ubatkutufleaout #fleaout #litterboxdeodorizer #pawsbyyong #cleanspaws #catnippowder #vitamin

Paws by Yong

Paws by Yong

KINI TIADA LAGI MASALAH 'LITTER BOX BERBAU!! 😻
.
LITTER BOX DEODORIZE!! HANYA TABUR DEODORIZER (POWDER) DALAM 'LITTER BOX' SEKALI SEHARI. SENANG DAN MUDAH SANGAT!! πŸ™Œ
.
HANYA RM9.50 SEBOTOL!! TERDAPAT DIDALAM SET COMBO FREE POSTAGE JUGA. 😘

#catnippillow #kucingcomel #kucing #vitaminkucing #mainankucing #catnip #bysbrewersyeast #barangkucing #petgrasskit #petgrass #ubatkutukucing #ubatkutufleaout #fleaout #litterboxdeodorizer #pawsbyyong #cleanspaws #catnippowder #vitamin

Paws by Yong

Paws by Yong

Catnip Powder by Toby Pets Care
πŸ’― Original catnip
πŸ” Extracted from catnip plants
🐱 For happy & playful cats

Kegunaan Catnip Powder (Serbuk Catnip):
βœ” Letak pada 'scratching post' atau mainan sedia ada
βœ” Tabur shj & biarkan si manja anda bermain

Net weight 25g
Harga : RM13/pek

Whatsapp 01111213167

#catnippillow #kucingcomel #kucing #vitaminkucing #mainankucing #catnip #bysbrewersyeast #barangkucing #petgrasskit #petgrass #ubatkutukucing #ubatkutufleaout #fleaout #litterboxdeodorizer #pawsbyyong #cleanspaws #catnippowder #vitamin

Paws by Yong

Paws by Yong

=============================
Kenapa Kucing Makan Rumput?
=============================
1) Lidah kucing seperti sikat, yang akan menarik bulu terus ke dalam perut kucing.

2) Bulu yang ditelan tidak dapat dicerna, ianya akan berkumpul dan akan mewujudkan gumpalan bulu dalam perut.

3) Jika gumpalan bulu tersebut tidak dibuang, akan mengakibatkan usus kucing tersumbat.

4) Usus yang tersumbat menyebabkan kucing menjadi tidak selesa dan hilang selera makan, lantas menjadi kurus.

5) Secara semulajadi, kucing akan mencari rumput sebagai ajen untuk memuntahkan semula gumpalan bulu tersebut.

6) Kit Tanam Sendiri Pet Grass ini mempunyai 1 set biji benih, 1 set media penanaman organik yang bersih, 1 set cara
penanaman berillustrasi, dan juga bekas penanaman. Pet Grass / Rumput Kucing akan tumbuh dalam masa 5-6 hari sahaja!

7) Ianya sesuai untuk pemilik kucing yang mahukan rumput bebas racun, bebas hama dan bebas serangga untuk kucing mereka.

Hanya Rm9

#catnippillow #kucingcomel #kucing #vitaminkucing #mainankucing #catnip #bysbrewersyeast #barangkucing #petgrasskit #petgrass #ubatkutukucing #ubatkutufleaout #fleaout #litterboxdeodorizer #pawsbyyong #cleanspaws #catnippowder #vitamin

Paws by Yong

Paws by Yong

SORRY GUYS!!! STOCK PET GRASS KITA BARU JE SOLD OUT TADI😭😭😭
.
HARI NI RAMAI PULAK CUSTOMER BORONG PET GRASS😭😭😭
.
NANTI IF STOCK MASUK YONG UPDATE KAY!!πŸ˜— #catnippillow #kucingcomel #kucing #vitaminkucing #mainankucing #catnip #bysbrewersyeast #barangkucing #petgrasskit #petgrass #ubatkutukucing #ubatkutufleaout #fleaout #litterboxdeodorizer #pawsbyyong #cleanspaws #catnippowder #vitamin

Paws by Yong

Paws by Yong

Hi catslover. Yang mana still bertanya, whatsapp yong product ape yang yong jual lagi tuh. Sini yong listkan ye. And rajin2 la jenguk insta yong 😁
.
Sempena NEW YEAR ni @paws_yong tengah buat promotion FREE POSTAGE 5 item and above!! Dan sale COMBO jugak tau!! JIMAT SANGAT!!
.
Jadi.. Jngan tunggu lama2 . Nanti promotion habis! πŸ˜…
.
🌱Pet Grass Kit - Rm9 ❌ OUT OF STOCK
πŸ“¦Litter Box Deodorizer - RM9.50
🌿Catnip Powder - Rm13
🌿Catnip Pillow - Rm10
πŸ’ŠBYS Brewers Yeast - Rm15
🐜Ubat Kutu Flea Out - Rm10
.
TAPI.. VALID SAMPAI 13 JAN NI JE TAU!! .
SET COMBO BOLEH TENGOK DI IG YONG OKEY.
WHATSAPP 01111213167

#catnippillow #kucingcomel #kucing #vitaminkucing #mainankucing #catnip #bysbrewersyeast #barangkucing #petgrasskit #petgrass #ubatkutukucing #ubatkutufleaout #fleaout #litterboxdeodorizer #pawsbyyong #cleanspaws #catnippowder #vitamin

Paws by Yong

Paws by Yong

[BARU]
BYS Brewers Yeast
(Repack 100 tablets)

Fungsi/ kelebihan:
βœ” Untuk kulit & bulu yg sihat
βœ” Membekalkan protein, zinc dan garlic
βœ” Untuk penyembuhan
βœ”Membantu menambahkan berat badan
βœ” Sebagai nutrien tambahan harian yg semula jadi
βœ” Sesuai untuk kucing & anjing

p/s: digalakkan untuk beri extra kepada kucing bunting atau sedang menyusukan anak kerana khasiatnya akan pergi kepada janin/anak melalui ibu tadi 😘

Harga: RM15/botol
*Exc postage*

#catnippillow #kucingcomel #kucing #vitaminkucing #mainankucing #catnip #bysbrewersyeast #barangkucing #petgrasskit #petgrass #ubatkutukucing #ubatkutufleaout #fleaout #litterboxdeodorizer #pawsbyyong #cleanspaws #catnippowder #vitamin

Paws by Yong

Paws by Yong

Nak tau kelebihan MiraCat?
.
βœ…Berkesan merawat pelbagai penyakit kulit seperti Sporo, Kurap, Luka berulat dan Gatal-gatal.
βœ…Mudah digunakan.
βœ…πŸ’―peratus Natural. Tiada bahan kimia berbahaya dan boleh dijilat kucing.
βœ…Bau aromaterapi yang dapat mengurangkan stress kucing.

HARGA : RM59.90
Whatsapp 01111213167

#catnippillow #kucingcomel #kucing #vitaminkucing #mainankucing #catnip #bysbrewersyeast #barangkucing #petgrasskit #petgrass #ubatkutukucing #ubatkutufleaout #fleaout #litterboxdeodorizer #pawsbyyong #cleanspaws #catnippowder #vitamin

Paws by Yong

Paws by Yong

Multvitamin Vetacat:
βœ”Mengelakkan masalah bulu kucing gugur secara automatik bulu kucing akan lebat.
βœ”Menambah selera makan dan menggemukkan kucing.
βœ”Kucing immune terhadap penyakit-penyakit biasa yang selalu dialami kucing seperti demam dan selsema.
βœ”Kucing maintain aktif dan ceria.
.
Selain itu Multivitamin ini juga :
βœ…Boleh menjadi salah satu supplement harian si manja.
βœ…Produk berbentuk cecair memudahkan tubuh kucing menyerap zat.
βœ…Tiada masalah jika pengambilan 2 kali sehari.
.
Harga RM30.00
Whatsapp 01111213167

#catnippillow #kucingcomel #kucing #vitaminkucing #mainankucing #catnip #bysbrewersyeast #barangkucing #petgrasskit #petgrass #ubatkutukucing #ubatkutufleaout #fleaout #litterboxdeodorizer #pawsbyyong #cleanspaws #catnippowder #vitamin

Paws by Yong

Sporty Cat Adventure

RUMAH BERBAU BUSUK DARI NAJIS KUCING? DAH CUBA BERBAGAI JENAMA CAT LITTER TAPI MASIH SAMA?

Nah! Jawapan sebenarnya tidak bergantung kepada jenama cat litter yang digunakan. Tetapi ia bergantung kepada pemakanan kucing.
Kucing sebenarnya tidak mempunyai sebarang keperluan biologi untuk karbohidrat. Ia mempunyai toleransi yang sangat2 rendah untuk karbohidrat. Oleh itu, apa2 makanan kucing yang mengandungi karbohidrat akan menyebabkan ia tidak dapat menghadam makanan itu dengan baik dan inilah yang antara sebab utama kenapa najisnya berbau sangat2 kuat dan busuk.
Sporty Cat menyokong pemakanan BARF iaitu "Biologically Appropriate Raw Food" yang mengandungi kandungan air, protein & lemak yang tinggi. Ini adalah makanan yang paling hampir kepada makanan semulajadi kucing iaitu, tikus, burung dan serangga.
Jom ramai ramai menjadi lebih perihatin kepada keperluan kucing2 kesayangan kita semua. Pemakanan kucing yang betul akan memastikan kesihatan optimum dan kegembiraan kucing.
HAPPY CATS MAKE HAPPY PEOPLE. #kucingku #sayangkucing #kucing #kucingcomel #kucingcantik #makanankucing #kucingmalaysia #kelabkucingmalaysia

Sporty Cat Adventure

Paws by Yong

Kucing tidak aktif...?kurus.....?
Nak tambah selera makan meow?
.
πŸ’•VETACAT MULTIVITAMIN penyelesaiannya.
βœ”Liquid multivitamin mudah hadam,mudah serap.
βœ”Berkesan & mudah diberikan
βœ”Oral taken,percuma picagari.
βœ” Supplement harian kucing
.
πŸ’•KEBAIKAN VETACAT
βœ…Mengurangkan keguguran bulu kucing & melebatkan bulu kucing.
βœ… Menambah selera makan dan menggemukkan kucing
βœ…Menguatkan sistem pertahanan badan kucing terhadap penyakit-penyakit biasa yang selalu dialami kucing seperti demam & selsema
βœ…Menjadikan kucing lebih aktif & ceria
.
πŸ’•PENGGUNAAN VETACAT
🐺BABY MEOW 3-10 BLN : 0.5ml sehari
🐺MEOW DEWASA 11 BLN KEATAS : 1ml sehari
.
πŸ’•CARA GUNA :
βœ”Gunakan picagari untuk memasukkan vetacat ke dalam mulut kucing ATAU
βœ”Campurkan 2ml vetacat dengan 500ml air minuman ATAU
βœ”Campur dan gaulkan dalam wetfood meow.
.
.
Whatsapp :01111213167
Whatsapp :01111213167
Whatsapp :01111213167

#vitaminkucing #vetacat #kucing #kucingcomel

Paws by Yong

Fadilah Hazmi

Selamat pagi,
Pagi2 kucing ini udah jadi tersangka.hahahjaha

#catcute #cat #cats #catmeme #catmenes #catmemes #kucing #kucingcomel #kucinglucu #purr #purrfect

Fadilah Hazmi

KUMPULAN VIDEO KUCING LUCU 😸😸

Magerrr πŸ˜„ 😻😹
.
@arenakucing from @st_busya
.
Like dan Tag temen kamu yang suka sama kucing 😸😹😹
.
Sekarang kamu juga bisa menyimpan video ini, caranya add official Line kita (Link ada di bio). Lalu cari video yang kamu suka terus simpan. 😺😺
.
#kucing #kucingcomel #kucingkampung #kucingpersia #kucinganggora #kucingcantik #kucingku #kucinglucu #kucingimut #kucingtidur #videokucing #videokucinglucu #kucingindonesia #pecintakucing #pencintakucing #arenakucing

KUMPULAN VIDEO KUCING LUCU 😸😸

TERATAK KUCING NO 1 MALAYSIA

Sunnah Nabi, makan beramai-ramaiπŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦πŸ‘«
.
.
Waktu operasi : 11 AM - 9 PM
.
.
Lokasi Teratak : Seksyen 7, Shah Alam .Sebaris Gulatis ( Tingkat 2 ) .
.

RM 5 untuk seorang ( 1 jam ) .
.

TERATAK KUCING PALING MURAH DI MALAYSIA
.
. .
#houseofcat #hoc #teratakucing #kampungkucing #seksyen7 #shahalam #uitm #unisel #msu #kucingmalaysia #kucing #kelabkucing #kucingcomel #cat #cat🐱 #catsofinstagram #catlover #catstagram #catoftheday #caturday #catfriday #cat_features #cats_of_instagram #cat #meow #therapy #2017 #petlover #mainecoon #persian #britishshorthair

TERATAK KUCING NO 1 MALAYSIA

ayang sayang

Kami pun nk bljr jgk breakfast brjemaah.... Lg 2 ekor dh tenyang mkn awai2 lg...cukup umur kami sebuln kami dh pndai minum 🍢 dlm bekas daddy lulu n mummy melly..kami pn dh pndai πŸ’© dlm pasir n kami pn dh pndai 🍽 sndiri la.....kami nk bljr berdikari cm dong buu dong tamm n dong ahh...tapi kami x de nama lg... #catfun #catnakal #kitten #kucingnakaikucingmanja #kucingcomel ....lepas ni mummy kami kena beli mknn 16kg la sebuln...kami nk kuat mkn n besaq cm daddy lulu...

ayang sayang

ayang sayang

Haha nampak x y mencelah tu... Cu keciq buu....nak kena beli mangkuk 2 iggit lg 5 ni...u baby kitten... #kucingnakaikucingmanja #kucingcomel #catfun #catnakal

ayang sayang

tanyadokterhewan.com

KENAPA KUCING SAYA TIDAK MENGELUARKAN SUARA ?

Tanyadokterhewan.com
Normalnya kucing akan bersuara miaw, meong. Tapi, ternyata ada bbrp kucing yg memang gak cerewet, alias lebih seneng diam.
Contohnya antara lily (mix domestik) yang cenderung lebih cerewet dalam minta sesuatu, sementara voodoo (mix domestik persia) yang gak pernah sama sekali mengeluarkan suara. .

Ternyata memang karakter kucing berbeda2 , ada yang talkless ada yang ceriwis. Persia, ragdoll, norwegian forest, bbrp ras kucing yg tidak cerewet. .
.
Kucing domestik biasanya akan cenderung lebih cerewet meminta sesuatu. Kalau kucing mix krn gen nya perpaduan, jd karakter yg muncul bs sgt beragam.
Kapan kucing biasanya sering mengeong?
Untuk kitten akan lebih sering merengek (mengeong) saat kelaparan, kedinginan, kesakitan. Kucing dewasa biasanya kalau kelaparan, kesakitan, merasa tdk nyaman, klo betina saat sedang birahi, dan akan melahirkan.
Kalau kucing biasanya bersuara lalu tiba2 tdk ad suaranya, apakah berbahaya?
Mgkn berbahaya kalau ada gejala infeksi pernafasan. Biasanya ini diiringi oleh gejala lain seperti sesak nafas, demam, ada lendir (ingus).. Kalau tdk bersuara apakah mgkn kucing bisu?
Untuk kondisi seperti ini bisa terjadi sejak kecil. Biasanya kucing bisu, disertai dgn kondisi tuli. Untuk mengetahui kucing tuli, ketika mendengar suara yg sangat kencang (vacum cleaner, hair dryer, kembang api) tentu tidak akan ketakutan dan menghindar. .

Tidak berbeda dgn anjing, ada yg bisa barking atau hanya howling saja. Seperti anjing siberian husky, alaskan malamute cenderung lebih senang howling , tapi anjing lainnya senang barking (menggonggong), small dog breed biasanya lebih cerewet dibandingkan medium atau large dog.
Tapi, tetap perlu diperhatikan juga ya kondisi hewan peliharaan kita. Kalau ad kondisi yg tdk semestinya atau ad perubahan perilaku segera konsultasikan dgn dokter.
#dokterhewan #vet #anjing #kucing #kucinglucu #anjinglucu #pet #dog #cat #petstagram #kucingcomel #catlovers #doglovers #catsofinstagram #catsmeme #catofinstagram #cutenessoverload #cats #catstagram #neko #petstagram

tanyadokterhewan.com