#sexuelltvåld

Lyssnat på #p1 #sommarpratarna med #linneaclaeson
Och som i de flesta sommarprat så är det intressant, nytt, spännande och man får sig en och annan funderare.
Denna var inget undantag, tycker att det är få #sommarprat som är "dåligt". Trots sanning, egna berättelser, hur dagens samhälle ser ut i mångt och mycket, så upplever jag stundtals detta aningens #naivt.
Inte för att jag #ifrågesätter folks *aningens skruvade beteenden, händelser eller dylikt. Och som de flesta vet är jag aningens #allergisk mot ordet #feminism (Det tänker jag inte återigen förklara varför, rätt slätt, #likavärde låter betydligt bättre)
Jag tror att man föränklar och förminskar problemet när man bara angriper en typ utav förtryck/förtryckare.
#sexuelltvåld mm finns i alla grupperingar, länder, kön och sexuell läggning.
Att peka ut enbart en #vitmedelåldersman gör knte att problemet minskads nämnvärt.
Sexuellt våld eller allmän nedtryckande attityd är universellt problem och rotar sig i många kulturer, alla kön och åldersgrupper. Att bara se det som ex generations fråga, eller #genus. (Män som förtrycks utav andra för att förtrycka är en annan #intressant #debatt
Då kommer tyvärr arbetet inte gå särskilt fort...
(Svårt att ge uttryck för det man tänker i liten text)
#likavärde e måste odlas hos alla oavsett vad. Och att taskig porr i ungdomen självklart kan påverka, men det är aningen för bagitaliserande i en sådant problem.
Prova och titta på #religion
#kulturer #normer #värderingar #miljö osv
Obs obs #lånadbild #notmypicture #vikaninteklandramännenförallt

0💬

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

För åtta år sedan blev jag våldtagen oralt och vaginalt på en kyrkogård av en man som jag aldrig hade träffat förr och som jag var på date med. Eftersom jag sörjde min lillasyster som dog tidigare samma år var jag redan uppslukad av sorg.
När metoorörelsen kom sprack uppdämningen av skam och jag berättade min historia. Våldtäktsmannen såg detta och stämde mig för förtal.
Igår fick jag min dom. Jag skulle betala 20000 kr varav 10000 till våldtäktsmannen. Reaktionerna blev stora. En av mina vänner drog igång en insamling och inom åtta timmar hade jag alla pengarna.
-------
I samband med polisförhöret gjorde jag en polisanmälan för våldtäkt. Samma åklagare som tog förtalanmälan till åtal lade ner våldtäktsfallet. Åklagare tar bara upp de fall som de tror kan leda till en fällande dom.
Om jag hade större tillit till rättssystemet skulle jag överklaga domen. Men det har jag inte. Jag tror att utgången bara skulle bli mer rättegångskostnader. Det här får bli mitt avslut. Min kamp mot gränslösa män fortsätter på andra sätt.

Tillägg:
Betalade precis skadeståndet till våldtäktsmannen som enligt sitt Instagram har bokat en resa till Miami.
#våravittnesmål #metoo #sexuelltvåld

1💬

I mittenlådan i städskåpet låg den. Pistolen.
Jag fick inte röra den, eller lådan där han hade sina ”mediciner”.
Då fick jag straff.
Straffen bestod av:
1. Han hade sönder någon av mina saker jag gillade.
2. Jag fick ”böta”. Med min kropp eller med pengar. Oftast blev det min kropp.
3. Han drog. Var borta upp till tre dygn.
Jag var ingenting. Jag hade ingenting.
Min kropp var inte min.
Jag dolde det för alla. Och det gjorde jag rätt i. När det till slut tog slut och jag försökte börja berätta, trodde ingen på mig. ”Han skulle aldrig... Han är ju min polare!”
Så jag höll tyst. I 15 år.
Höll tyst. Begravde. La på tyngder. Satte dit ett kassaskåp. Lade ut minor runt.
Jag var så arg. Inuti. Utanpå var jag hård. Använde min kropp för att få som jag ville.
Drack för mycket. Jobbade för mycket.
Vägrade känna.
Efter många år blev det bra. Jag hittade mig själv, jag blev kär i en fantastisk man, bor på världens vackraste plats och har det bra.
Men det tog 20 år att berätta det starkaste minnet. Kvällen då jag trodde jag skulle dö.
Jag hade gjort något, vad kommer jag inte ihåg.
Han var vansinnig. Slet med mig ut i bilen. Han skrek och svor, förbannade dagen vi möttes. Jag var en idiot, en jävla hora, ett bortskämt rikemansbarn, ingen älskade mig, jag var vidrig.
Vi kom fram till skogen, han släpade mig ur bilen, vi gick inte långt.
Han var tyst nu. Sammanbiten.
Han knuffade omkull mig. Allt var kristallklart i mitt huvud. ”Jag dör nu”
Han satte sitt knä mellan mina skuldror, väste i mitt öra att det var mitt egna fel, höll pistolen mot min tinning och tryckte av. Men pistolen var pluggad.
Det var som en dålig, klyschig film.
Trycket mot skuldrorna släppte, han gick och satte sig i bilen.
Jag låg kvar.
Till slut gick jag till bilen.
Vi åkte hem, köpte pizza på vägen.
Jag kände inget.
På natten grät han som ett barn i min famn.
Varje gång han gjort något så grät han och berättade en hemlighet.
Jag kom loss till slut.
Jag vågade aldrig anmäla.
Han förföljde mig i tre år.
Men nu är jag fri.
#våravittnesmål #metoo #sexuelltvåld

0💬

Enligt WHO kommer 1/3 av alla flickor och kvinnor någon gång under sin livstid att utsättas för fysiskt eller sexuellt våld.
Vad är då sexuellt våld?

Det kan beskrivas som kränkningar och övergrepp med sexuella förtecken. Det kan vara allt från att tjata sig till sex till våldtäkt. Från ovälkommen beröring till att filmas i ett sexuellt syfte mot sin vilja.
Vi jobbar för ett samhälle fritt från våld! Läs mer om hur du kan bidra eller få stöd på vår hemsida. Länk i bio ⬆️🤗 #sexuelltvåld #våld #vadärvåld #kvinnojouren #unizonjourer

0💬

Det här inlägget får absolut inte tolkas som att jag vill lägga någon skuld på mina barn eller ses som att jag ifrågasätter deras kärlek och lojalitet till sin far men vill dela med mig av hur denna text talande till mig och i mitt fall stämmer så bra.
Min tonårsdotter var "spion" till min ex-man under den tiden som han fortfarande hade en sexuell relation med mig samtidigt som han hade en relation med älskarinnan som vid det här laget nästintill bodde med mina barn hemma hos min ex-man.
Jag har läst sms mellan min dotter och hennes far där han ber henne att inte säga någonting till hans nya då hon fick reda på att han ännu en gång var otrogen men nu mot den nya. Hon (och hennes småbröder) fick bära ansvaret att inte röja pappas dubbelliv. Jag mådde mycket dåligt psykiskt under många år men under den här cirkusen så rammade allt.
Min dotter har sätt hur jag fullständigt tappat greppet och hur jag var totalt okapabel att tackla det som pågick runt mig och låg stora delar av tiden i fosterställning och grät. Min dotter säger att hon var mycket arg min sin pappa när hon förstod att han varit otrogen mot mig och att det var därför vi skiljdes, men när det nu upprepades så sa hon till mig -"Du som blev så ledsen när pappa var otrogen mot dig, hur kan du nu göra samma sak mot ......?" "Vill du ha så mycket hämnd att du gör vad dom helst för att förstöra för pappa och ...... så att dom inte ska kunna vara en familj?" Det hela uppdagades i oktober 2016 och sedan december 2016 har min dotter valt att bo heltid hos pappa. Under ett helt år så ville hon inte ha någon som helst kontakt med mig men sedan en tid tillbaka så jobbar vi nu sakta på att hitta tillbaka till en mor-dotter-relation.
Jag ska fortsätta kämpa men det får ta den tid det tar.....
#våldinärarelation #narcissist #tystaintemig #aldrigmeratyst #manipulation #psykisktvåld #sexuelltvåld #hankallarsigsjälvkungen #projektion #syndabocken #alltärmittfel #barajagsomsermonstret #husfrid #levautanvåld #frifrånvåld #mindotter

1💬

Såg just på tv en man som efter en otrohet beklagade sig på äktenskapsrådgivningen att hans största oro nu var "att hon inte skulle kunna komma över otroheten".... Och boooom så har han lagt över hela ansvaret på henne om äktenskapet inte går att rädda.
Känner så igen det. Vi tog en "paus" efter att min mans otrohet kom fram (inte av honom själv utan kvinnans sambo som kontaktade mig), vi behövde få distans, en chans att sakna "oss" och hitta tillbaka sa han. Under ett helt år så fortsatte vi vår relation som särbos. Jag ville flytta hem efter bara några veckor men han ville att vi skulle ta det lugnt och han behövde tid att hitta sig själv igen efter det han gjort sa han.
Men att bara ha en sexuell relation (bara på hans villkor) tärde på mig som redan mådde mycket dåligt psykiskt. Och varje gång jag försökte sätta gränser och krävde att han skulle bestämma sig, satsa 100% eller helt avsluta så sa han att han älskade mig och inte kunde se ett liv utan mig....men att han var orolig för att jag inte skulle kunna lägga otroheten bakom mig och fullt ut gå vidare.
Flera gånger bad jag på mina bara ben att han skulle ge mig en chans till och tillslut så bad jag även om förlåtelse för att jag misslyckats så pass i vårt äktenskap att han drevs in i armarna på en annan kvinna. Så här såg det ut i ett år tills det kom fram att han under det år sen jag flyttade ut nu höll på att bygga ett nytt liv med älskarinnan.
#otrohet #våldinärarelation #normaliseringsprocessen #psykisktvåld #sexuelltvåld #tystaintemig #aldrigmeratyst #husfrid #narcissist #härskarteknik #lögner #svek #projetion #skuld #skuldbelägga #hankallarsigsjälvkungen

1💬

Vet redan att jag aldrig kommer få några svar eller ens förstå men en del är svårt att acceptera om man inte förstår.
Våld och manipulation, det har jag förstått att jag aldrig kommer förstå och vardagen rullar på ändå, läker mig själv sakta och det blir lättare och lättare. Men så kommer då svackorna ibland...för det gör de när man har mycket ouppklarat med en n.
Just nu står jag och famlar i mörkret känns det som, och det är ingen idé att försöka gå i mörkret. Kan bara vänta tills jag kan urskilja vägen igen.
#våldinärarelation #frifrånvåld #tystaintemig #aldrigmeratyst #psykisktvåld #sexuelltvåld #manipulation #normaliseringsprocessen #husfrid #förstå #gemigstyrka #levautanvåld #narcissist #lögner #otrohet #övergrepp #tidattläka #ensam

1💬

På ett möte med skolkuratorn så delade min dotter med sig av ett barndomsminne av en sen kväll då jag och pappa hade ett högljutt bråk och gräl utöver det vanliga som avslutades med sex...mycket förvirrande för ett barn (& mig med). Sex ska väl vara produkten av kärlek inte en konflikt!?!
Jag var otroligt svältfödd i mitt äktenskap. Fick aldrig den kärlek och bekräftelse som är så viktig för att må bra och känna trygghet i sig själv. Det kunde hända att jag vaknade mitt i natten av att han hade sex med mig....efteråt så kunde han påstå att han ingenting mindes då han måste gjort det i sömnen. Eller hur!!!
Oftast så var jag bara ett hål, någon som skulle föda hans ego, ge honom bekräftelse på att han var en bra älskare som minsann kunde tillfredsställa sin kvinna. Han var periodvis väldigt noga med att även jag skulle komma och gick gärna ner och slickade och smaskade...men att jag samtidigt låg och grät för att jag inte ville och kände mig överkörd spelade ingen roll....bara hans ego fick höra att det till slut var så pass skönt även för mig att jag inte längre förmådde stå emot...och då mådde jag dubbelt så dåligt för att jag själv inte fick bestämma över min egen njutning. För en orgasm är inte en njutning om inte både kropp och själ är närvarande.
Jag ville bara känna mig älskad och uppskattad, varför fick jag aldrig det?
Makeup-sex var vanligt hos oss då det var en av de få gånger jag fick känna av en åtrå hos min man....efter stora bråk och/eller när jag grät så tog han mig med en passion som han inte visade på något annat sätt. Just efter gräl och bråk så kysste han mig (jag smakade så gott när jag grät sa han) och uttryckte en hunger efter mig som jag var så svältfödd på att jag omöjligt kunde stå emot. Så här efteråt så kan jag ju bara konstatera hur otroligt sorgligt det är att de bästa stunderna i vårt sexliv skedde efter bråk, när jag var ledsen, svag, arg och frustrerad och under den tiden jag låg i källaren med en daglig dödslängtan. #tystaintemig #aldrigmeratyst #sexuelltvåld #våldinärarelation #övergrepp #narcissist #normaliseringsprocessen #särapåbenen #makeupsex #ego #bekräftelsehora #bekräftelse #frifrånvåld #levautanvåld #husfrid #slickafitta

0💬

Fatta nån gång...fatta!
Att ingen ser det jag ser. Både Frideborg och familjerätten har gjort orosanmälning på vår tonårsdotter, jag har vädjat till socialen att ta min oro för mina barn på allvar, men det blir ingen utredning för att han är ju så trevlig....Seriöst???
Mina barn skulle ljuga för mig om pappas nya kvinna för att skydda mig från att bli ledsen sa han till dem.
Och mina barn som har sett mig i så dåligt psykiskt skick som de har gjort ville ju självklart skydda mig.
Fatta att lägga ett sådant ansvar på tre barn då 4, 8 och 14 år....inte för att skydda mig från att bli ledsen utan för att han knullade oss båda två och ville inte under några omständigheter tvingas ge upp det.
Han fullkomligt blomstrade ut efter att vi gick isär. Helt plötsligt kunde han göra vad han ville med mig, när helst det passade honom och samtidig inleda en relation "på riktigt" med sin älskarinna. O så såg det ut i ett år. Några gränser hade jag nog inte överhuvudtaget vid det här laget bara han älskade mig....
Mot slutet så skickade han på en o en halv månad ca 30-40 penisbilder, ett tiotal runkfilmer, och de dagar/kvällar vi inte kunde ses så ville han att vi skulle onanera ihop via FaceTime.
Varför ser ingen annan det monster som jag ser???
#tystaintemig #aldrigmeratyst #våldinärarelation #husfrid #narcissist #lögner #manipulation #otrohet #normaliseringsprocessen #psykisktvåld #sexuelltvåld #frideborg #familjerätten #socialförvaltningen #fatta #frifrånvåld #levautanvåld

0💬