Aliff Lazim

A microbiologist who happened to be a teacher in school

1,106 posts 1,688 followers 1,506 following

Allah selamatkan Ibu, dunia & akhirat. Sihat & bahagia selalu hendaknya. Happy birthday, Ibu.. 😊

2πŸ’¬

Nokorikot sumandak-sumandak ku hiti Kehell.. Osonong ginawo ku. Ponsikou tompinai-tompinai πŸ˜„ #brocakapdusun

16πŸ’¬

Farewell 2017 and all it's ups and downs.. 😎

7πŸ’¬

Loading...

Ignorance is bliss in most cases 😎
.
.
.
#brothrowback

0πŸ’¬

"Art is freedom" .
.
#brothrowback

4πŸ’¬

"Friends that travel together, stay together."
.
.
Thanks for being a good travel buddy & companion. Safe journey back to the workplace. Till the next time, little brother 😊

3πŸ’¬

Loading...

Happy birthday @chrizter the magician & @w_biru the speed queen. Hehe enjoy lah sisa cuti ni, next week kita kirija πŸ˜…

3πŸ’¬

Sanggar pappe. Nama melayu dia pisang ketuk. Air tangan chef import dari sabah @radzwan_07 πŸ˜„

7πŸ’¬

Goodbye, South Korea πŸ‡°πŸ‡· .
.
Pengajaran 1 : Rajin-rajin check emel bila book bilik secara online. Jangan jadi macam bro, booking di-cancel-kan sebab tak baca emel. Sampai Seoul terkial-kial cari bilik baru. Alhamdulillah jumpa. Cuma ujian tang kena bayar bilik guna cash. Habis duit nak belanja disalurkan kat bayaran bilik. Oleh itu, say rest in peace for ole-ole πŸ˜‚
.
.
Pengajaran 2 : Activate kad bank untuk kegunaan luar negara. Baru lah tak kena makan megi hari-hari macam kami πŸ˜…
.
.
Pengajaran 3 : Musim sejuk ni boleh buat stress jugak kadang-kadang tu. Mungkin sebab bro belum biasa πŸ˜… Kat gambar mungkin nampak macam indah, realitinya hand warmer kawan punya pun rasa nak balun tambah masuk poket sendiri. Thanks @ejamusa nasihat kan bawa ubat & keperluan musim sejuk yg lain. Alhamdulillah sihat sejahtera sampai balik 😊
.
.
Pengajaran 4 : Bawa kawan yg pandai tangkap gambar supaya banyak priceless moment tak disia-siakan begitu saja. Hehe thank you very much bro @radzwan_07 layan kerenah bro nak gambar nampak smart, kurus, cerah, etc.. πŸ˜‚
.
.
Pengajaran lain banyak lagi kat google - pasal makanan halal, tempat solat, kat mana nak cari barang murah, transportation etc..

12πŸ’¬

Loading...

Acah-acah autumn.. πŸ˜„

5πŸ’¬

Cause every step that we take towards the mosque is charity 😊

0πŸ’¬

Do you want to build a snow man.. πŸ˜„

20πŸ’¬

Loading...

First time main salji. Maafkan lah dia πŸ˜„

10πŸ’¬

Time ni teringat kat milo panas je sepanjang jalan πŸ˜‚

20πŸ’¬

Lapar ke bang.. #brolapar #semogacukup

21πŸ’¬

Loading...

-1Β°C ❄️❄️

24πŸ’¬

μ•ˆλ…•ν•˜μ„Έμš” 😎

16πŸ’¬

Tengah nervous ke tu? Hehe semoga berjaya #teamkolamzirafah & anak-anak PT3 yang lain..
.
.
.
.
Moga makin ramai pelajar cemerlang akademik & sahsiah 😎

10πŸ’¬

Loading...

"Lonely in a crowd."
.
.
.
.
#brothrowback

4πŸ’¬

"If you don't have a smile, I'll give you one of mine." 😎 #sombongsombongnakpergimana

12πŸ’¬

An evening in Muar 😎

4πŸ’¬

Keep calm it's Jummah Mubarak. Happy mawlid al-nabi s.a.w.. 😎
.
.
#brothrowback

4πŸ’¬

Wedding reception that also serve as class reunion 😊 #hazwannajiah #microbiology #ukm #2007

1πŸ’¬

Happy birthday @cyntasez a.k.a kakak tiri bawang merah kesayangan rakyat keningau, sook, kk, bangi & kajang 😁
.
Maintain happy, sihat, rajin & kelakar lah ko sana, kak pitung.. Hehe tiada mannequin kita ni kali πŸ˜„
.
Looking forward to many more years of fun & friendship 😎

7πŸ’¬

Korang jalan dulu, cikgu nak tangkap gambar kejap πŸ˜„#lawatansekolah #exponegaraku2017

8πŸ’¬

Hazwan & Najiah, semoga berbahagia sampai ke Jannah 😎

0πŸ’¬

Yang sado, suara sedap, suka buat bunyi pelik, senang kawtim, berjiwa sook-kelate & blur sokmo.. Hehe
.
Kadang bro pun tak tahu dia buat-buat blur atau memang betul-betul blur πŸ˜…
.
Happy birthday, Iwe @eyyonez91

2πŸ’¬

Bro bukan waiter πŸ˜„ #annualdinner #smkbentong

36πŸ’¬

Pagi masuk sekolah, petang masuk U.. #brohantaradik

2πŸ’¬

Sambut birthday sultan Pahang kat sini hari ni 😎

4πŸ’¬