Arifah Amalia

Traveller Mary Jardin "He plans the best for me".

412 posts 4,132 followers 3,542 following

Go Salam Travel.
.

Servis tiptop ๐Ÿ˜
.

Jom travel ๐Ÿ˜Ž
.
Berminat boleh pm @salamtraveltour .

#alwaysatraveller #travel #gowide #edge

2๐Ÿ’ฌ

Dia kata aku over ๐Ÿคฃ
.

Jemah teruih masuk sini๐Ÿ˜‚
.

Merasa la jugak lagumana shooting tu. Kui3.
.

#peghoq ๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ

8๐Ÿ’ฌ

Done personal coaching ๐Ÿค—

Worth !
#doakansayadapatbelihartanahtahunni ๐Ÿ˜˜

8๐Ÿ’ฌ

Loading...

Tuan Ahyat tak pernah runtuh semangat dalam mendidik masyarakat, memberi galakan dalam pemilikan hartanah. .

Tonton TV-Hijrah, ada slot beliau dalam Hijad Hartanah. Saaaaangat osem, beliau selalu collaborate dengan Dr Daud Bakar. .

Kata beliau : โ€œSegala keputusan hartanah adalah keputusan kewangan.โ€
. โ€œAda yang clear bab kewangan, tapi rugi tak melabur pada hartanah. Lagi rugi dan bahaya, ramai nak banyakkan hartanah, tapi masih terjerat dengan kudis kewangan.โ€
.

Saaaatu lagi, bagi sesiapa yang nak banyakkan hartanah ? Wajib betulkan niat. Make sure instead of ada portion untuk kita dan family, bercita-cita juga letakkan portion untuk masyarakat. .

#extraweeklyclass
#IYCSBApprentice ๐ŸŒน

6๐Ÿ’ฌ

โ€œWhy worry on uncertainties when you have and option to make it certainโ€ - SB
.

Thanks for the nice sharing today ๐ŸŒน
.

May Allah ease everything.
Ameen ya Rabb~
.

#celikkewangan #celikpengurusan #islamituindah

10๐Ÿ’ฌ

Kalau mai Gombak tak jumpa mek ni, kecoh sekampung. Syianla esok exam, hari ni juga aku culik dia sebab harini ja dan nak p sana ๐Ÿ˜˜
.

Esok exam pulak. Bittawfeeq maa3nnajah my sahabat jannati. May Allah ease u. ๐ŸŒน
.

Dan yang bestnya dapat jumpa kak Nawar tauke emas kita. Lama dh tak jumpa senior2 Muโ€™tah. Rindu ๐Ÿ˜
.

Paaaaling best sekali boleh cakap Arab Ammi. Puaih hati boleh cakap dengan orang arab betul2. .

ุฃู†ุง ูˆุนู…ูˆ : ยฃ&&@โ€œ@ุŸ!:))ุ›& (ada la intro dia ) .

ุนู…ูˆ : ุฃู†ุง ุฒูŠุงุฏุฉ ุฌุจู†ุฉ ุนุดุงู† ุฃู†ุช ู…ู…ูƒู† ุชุญูƒูŠ ุนุฑุจูŠ
.

ุฃู†ุง : ุฒูŠุงุฏุฉ ูƒุซูŠุฑ.
.

Sambil gelak kering. Cemana tu ๐Ÿค”
.

ุนู…ูˆ : ุฃุฑุฏู† ุตุญ ุŸ
.

ุฃู†ุง : ุฃูŠูˆู‡. ุฃู†ุช ู…ู† ูˆูŠู† ุŸ .

ุนู…ูˆ : ุฃู†ุง ู…ู† ุณูˆุฑูŠุง.
.

ุฃู†ุง : ุดูƒุฑุง ! .

Like ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ ahahahha. Ini feeling setelah sekian lama tak cakap dengan arab ๐Ÿ˜‚.
.

#syawarmaviral

9๐Ÿ’ฌ

Loading...

Mai melawat my former team.
.

Masih osem macam dulu.
.
Kemain layanannya. Jazakumullah kheir.๐ŸŒน

6๐Ÿ’ฌ

Done energize with sahabat-sahabat solehah di UKM. .

Pi kacau depa time nak exam heee sorry. .

Dapat banyak saangat idea. .

Dah nampak potential sv if apply further study sana ๐Ÿ˜Œ.
.

Harini nak develop pulak ilmu investment. .

Sebab apa aku struggle sangat develop semua benda especially tentang kewangan ? Supaya tak mudah kena tipu. Ehehehe.
.

Dan paling penting, 2018 ni, everyday aku wajib develop something, no more reason. Ilmu Allah tu terrrrlalu banyak. .
Kaji dan kaji. May He ease ๐ŸŒน

12๐Ÿ’ฌ

Usia semakin berkurang.
Moga sentiasa dalam rahmat Allah. ๐ŸŒน

Salam 2018 ๐ŸŒธ

4๐Ÿ’ฌ

Loading...

My love.
My Jordanโ€™s life ๐Ÿ˜˜

Hard times will always reveal true friends. ๐ŸŒน

4๐Ÿ’ฌ

Last moment with MMyians 2017.
Terima kasih untuk peluang ini.

Apa pulak plan next year ?
Hitung-hitung walaupun tak terhitung, terrlaaaluuu banyak peluang dan pengalaman yang Allah pinjamkan.
Tinggal kita nak terus bersyukur dan mengambil ibrah & khibrah setiap detik yang Allah beri atau sebaliknya. Terrlaluuu banyak.
Thanks for all ๐ŸŒน

May He ease my all steps.

#mmy #cruise #beris #kemauladalghazali #gambaqnijaadayangproper๐Ÿ˜…

1๐Ÿ’ฌ

Done 11 days, 25 person traveling Korea, especially Jeju Island yang saaaangat diingati.

Moral : Ukhuwah is everything.

Love them damn much. ๐Ÿ’žThey show and prove me the power of ithar and berlapang dada. I learnt ! ๐Ÿ˜˜

Thanks ya Rabb ๐ŸŒน

#alwaysatraveller #lovetravelling #traveltojannah #korea #jeju #seoul

2๐Ÿ’ฌ

Loading...

Tulisan korea hasil tangan masing-masing ๐Ÿ˜‚

#day9 #takmaubalikMalaysia #huwaa

2๐Ÿ’ฌ

Tempahan cotton di buka.
Berminat pm segera, nak p cek kat Kedai ada ke dak ๐Ÿ˜…

#cottonkorea

4๐Ÿ’ฌ

Loading...

Skate RM 3.80 sahaja ๐Ÿ˜Œ

#day8

6๐Ÿ’ฌ

Loading...

In seed time learn,
In harvest teach,
In winter enjoy. ๐Ÿคฉ

#day6 #orangegarden #fantasyiruufilard

5๐Ÿ’ฌ

It is not a mountain we conquer but ourselves ๐Ÿ˜Œ -Edmund Hillary-

#day5 #hallasansnow #fantasyiruufilard

0๐Ÿ’ฌ

A journey of a thousand miles must begin with a single step. -Lao Tzu-

#day4 #anginphewphew #fantasyiruufilard

5๐Ÿ’ฌ

Travel is the healthiest addiction ๐Ÿ˜Œ - unknown

#day3 #namsantower #iteawon #jeju #fantasyiruufilard

0๐Ÿ’ฌ

Alhamdulillah selesai hari pertama ๐Ÿ˜Œ

Moga kembara ini, meningkatkan lagi keimanan dan bertambah ibrah serta khibrah.

#teamtokmahkekorea #gheyuhsekampung #fantasyirufilardh

5๐Ÿ’ฌ

Mubaarak muqaddam alaikum ๐ŸŒน
.

Done 3 kenduri
1. Ku ab(junior maahad)โ™ฅ๏ธ Tip(junior Jordan)
2. Sir Afif(cikgu maahad) โ™ฅ๏ธNabila(junior maahad)
3. Saadah(batchmate Jordan)โ™ฅ๏ธzauj
.

Walimah last, pengantin dah hilang ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜…
.

Cuti ni beratur kenduri kahwin ja. I love it sebab instead of memenuhi jemputan walimah, dapat merapatkan silaturrahim especially sahabat-sahabat yang dah lama tak jumpa. ๐Ÿ˜

13๐Ÿ’ฌ

Cantik kan pengantin ๐Ÿ‘ธ
.

Hampir 5 tahun tak jumpa. .

La, dok susun rumah kawanยฒ berwalimah. .

Seronok sebab gheja dok ber`reunion`. Tak kigha rumah sapa, kigha nak nyembang berjamยฒ. ๐Ÿ˜‚
.

Anyway, mubaarak muqaddan haziqah dan zauj. Moga dilimpah sakinah, mawaddah dan rahmah. ๐Ÿ˜
.

#musimkawin #maahadians

5๐Ÿ’ฌ

MashaaAllah. .

Maulid saban tahun, kian rancak diraikan. .

Bertambah keterujaan, bila diumumkan pelajar selawat ke atas junjungan Besar kekasih hati kita, Nabi Muhammad S.A.W. lebih 100000 sehari. .

Kita ? .

Jom ! .

ุตู„ูˆุง ุนู„ู‰ ุงู„ุญุจูŠุจ !
#selawat24jam #maulidnabi

4๐Ÿ’ฌ

Bila 4 beranak ja ada di rumah. .

Ummi ajak enjoy ๐Ÿ˜‚.
.

Enjoy berziarah mahabbah seharian. .

N now off to Perlis, (melawat Dr yang baru nak adapt dengan carier beliau ๐Ÿ˜… ) last destination. .

#mylife #mysoulmate #myeverything ๐Ÿ˜˜

12๐Ÿ’ฌ

"Verily, after hardship comes ease".
.

All praises and 'hamd' are due to Allah, the Lord of the Worlds, for all His bounties and blessings. May peace and blessings to Holy Prophet Muhammad and his Companions. .

First and foremost, I would like to express my utmost appreciation and profound gratitude to my `syurga`, Ummi and Abah for their courteous supports and unstoppable prays for my goodness as well as urged me to do better for my study. .

Special thanks to my respected supervisor, lecturers, friends (especially tinie, cha and dighah) for their guidance, time and effort to ensure that I can fulfill the requirement for this master journey. Tough, serioussss. Their endless supports really meant. ๐Ÿ˜Œ
.

Thanks also to my brother and sisters for the joy, happiness, support, encouragement and prayers. .

Finally, a sincere appreciation goes to all who never give up in giving me support, information and assistance to complete this study. ๐Ÿ˜ƒ
.

May Allah bless all of us. ๐Ÿ˜Š
.

Always pray for me. Plisss ๐Ÿ‘‰๐Ÿป๐Ÿ‘ˆ๐Ÿป.
.

#alhamdulillah #master #islamicfinanceandbanking #pray

14๐Ÿ’ฌ

"Verily, after hardship comes ease." #shortpost #waitforthenextpost ๐Ÿ˜ฌ

39๐Ÿ’ฌ