fizasabjahan

Tv host| freelance & professional emcee||speaker|enquires| [email protected]

  • posts4,391

Al- fatihah.

19πŸ’¬

Thank u @alhaalfa ,
For dolling me up yesterday.
.

115πŸ’¬

Sebarkanlah kebaikan, walau sepotong ayat.
Kalau kita tak mampu nak menderma, anda mungkin blh membantu dengan REPOST , posting ini.
.
Semoga terus diberi kesejahteraan & dipermudahkan segala urusan, setiap insan yg membantu insann lain. Aaamin.
.
Since 25 August 2017, 350,000 refugees, Muslims and Buddhists from Myanmar affected by the renewed violence are now in Bangladesh and the situation is dire.

We need your help.

Please send your donations to '1M4U DISASTER RELIEF FUND' Maybank Account 564324605701.
#im4u #negarakuprihatin #tearsforrohingya #malaysia #rohingya

2πŸ’¬

09.09.
.
Syukur ALLAH datangkan rezeki dalam pelbagai bentuk & cara. Terima kasih atas tanda ingatan , ucapan dan doa. Gambar, wa, msg , ig, twitter, fb, cards, present etc ada dari sahabat yg tak dijangka . Mungkin ada gambar yg tak di letak, ucapan yg tak dibalas atau nama yang terlepas pandang. Terima kasih atas kasih sayang & tanda ingatan yg diberikan. Hanya ALLAH sahaja yg dpt membalas jasa baik kalian.
.
Semoga kalian terus berada dalam pelukan ALLAH swt.

87πŸ’¬

Makeup by @syiedamarzuki . #fiestagetthis
.
P/s : lepas pakai loreal pure clay mask , kulit memang akan nampak perubahan. Best sangat!

#LorealParisMY
#MYInstaDetox
#PureClayMask
#LorealPureClayMask
#InstaDetox

68πŸ’¬

Sahabat baru saya.
😊😘

7πŸ’¬

πŸ‘†πŸ»

20πŸ’¬

"Hi .. SELAMAT HARI WANITA Buat semua wanita hebat yang sedang membaca caption ni. Semoga terus diberikan kejayaan & kekuatan untuk menjadi wanita terhebat & terbahagia.
.
Sempena hari wanita ni, fz nak kongsikan mask fav fz buat semua wanita yg kdg2 busy sampai lupa nak mencantikkan diri sendiri. Tapi jgn risau New L'Oreal Paris Pure Clay Mask ni anda boleh pakai pada bila2 masa , di mana2 bahagian yg anda rasa perlu. Mcm fz kdang2 rasa kulit perlu Detox, fz apply 10 mins je dan kulit terus rasa bersih dan segar.
.
Sekali cuba terus jatuh cinta. Sebab mask ni senang je nak pakai. Tak melekit & sangat sekejap. Betul 10 mins je. Yang lagi best lepas pakai terus dah nampak resultnya. Jom, dpt kulit yg lembut dan berseri..so apa lg Cuba lah skrg! "

#LorealParisMY
#MYInstaDetox
#PureClayMask
#LorealPureClayMask
#InstaDetox
.
P/s : boleh pakai mask ni kat office lagi2 bila kena kerja masa PH 🀣🀣🀣. Lagi satu, anda boleh hadiahkan mask ni utk isteri, kekasih, ibu, kakak, adik & rakan anda bersempena hari wanita ini! Tag me okay!

26πŸ’¬

Yg dm tanya.
Tulang tu saya rebus dulu 25 mins dalam pressure cooker. Cantik lembut je daging tu. tak lembik sangat tak keras.
Lepas tu baru masuk dalam periuk besar masak lagi dalam 20 mins , ikut anda la. Sementara rebus tulang dalam pressure cooker saya dah siap2 buat kuah sup. .
Kalau takda pressure cooker rebus la tulang tu sampai lembut .

11πŸ’¬

Tempah jubah from @eddymohaizz one year ago. Now dah tinggi jubah tu umi faiq @atonsabjahan jadikan kurta. .
Siapa nak tempah blh la follow @eddymohaizz

4πŸ’¬

Selamat hari raya aidiladha
.
Pengorbanan kami untuk anda.
❀️From us #keluarga #whitv3

14πŸ’¬

Good morning.
Congrats team Malaysia.
Walaupun pingat perak, u did all the best yesterday! ❀️😘.
#seagames2017 #bangkitbersama #KLseagames2017 #negaraku

68πŸ’¬

Repost from @whitv3 @TopRankRepost #TopRankRepost Bagaimana anda ekspresikan rasa kecintaan terhadap negara? Bersempena dengan sambutan hari kebangsaan yang ke-60, kongsikan foto/ video anda atau keluarga menunjukkan semangat kemerdekaan anda.. cth: anak-anak berpakaian dengan konsep bendera, hiasan kenderaan dipenuhi bendera, nyanyian lagu patriotik dll. Hantarkan ke ig dan fb whi berserta #whimerdeka. Setiap foto dan video anda akan kami kongsikan pada siaran 31 ogos nanti. NEGARAKU SEHATI SEJIWA.

3πŸ’¬

Hi!
Mata silau eh?
Tengok sukan sea panas- panas kenapa tak bawa cermin mata? Eh jangan cakap tak mampu, sila follow @krbm.online untuk promosi runtuh sempena raya haji & merdeka ni.
.
Follow okay!

2πŸ’¬

Hi...
Buat apa tu? Kita belanja sikit. New colour from @shadedough
Nak tahu lebih lanjut sila tanya @haniszalikha @shadedough .
.
P/s: ini bukan review berbayar .
.
Makeup & hair by @sanieawang

44πŸ’¬

Jadikan produk anda selebriti.
I tunggu u all dekat booth 352 & 353 , media prima.
Datang okay.
.
Ooh i pilih warna biru pilihan @lina_nekmat
.
P/s : ramai yg dm tanya seluar tu beli kat mana. Blh cari kat @zara . Tapi selalu org tua marah pakai seluar kaki tak berjahit macam tu. πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ

18πŸ’¬

Repost from @otamblurr Berat mata memandang,berat lagi bahu yg memikul.
Begitu lah nasib anak Malaysia yg mencari rezeki di Korea Selatan,terpaksa menanggung bebanan penyakit Tibi.Kos rawatan kat sana mahal sangat sehingga keluarga ditanahair terpaksa mengumpul dana untuk membawa pesakit pulang.
Jom bantu mereka,inn shaa Allah,sikit2 lama2 jd bukit.
.
P/s : hari ni kita bantu orang, mana tahu esok lusa kita juga perlukan bantuan dari org ramai.

16πŸ’¬

Assalam,
Sis nak tanya tengah buat apa tu? Kalau tengah fikir nak buat apa esok, sis nak ajak jumpa sis & kawan2 sis kat halal fest, the mines. Jumpa kat sana eh!!
Sis tunggu!
Esok nak pakai baju warna pink ke biru? Tolong sis pilihkan boleh?
.
Thanks.
Salam sayang dari sis..πŸ™„

7πŸ’¬

Rabbit ni pemalu orangnya..
Tapi kalau nak service urut,tungku, tangas, facial, ikal umbi & sebagainya, sila follow @chebbyhomespa .
.
Thanks chebby. Rasa lega sikit badan yg sakit ni.!

16πŸ’¬

Thank u so much kak @hartinaayu & @lailarohani belikan Umai from sarawak. Sedap sangat. Semoga terus di murahkan rezeki & dipermudahkan segala urusan.

12πŸ’¬

Tumpang populariti adik jap. 🀣🀣🀣. @alifsatar .
.
Thanks for the good team work!
#emceepartner.
#segalapuji&syukuruntukALLAH .
.
Hair & makeup by : @sanieawang

34πŸ’¬

After 16 years. Alhamdulillah.
Emas milik kita. Congrats team bola jaring. Emo.. tgk sukan sea pun sedih😭😭. @fazdlun

11πŸ’¬

Thanks @norlienoor siapkan baju i dalam masa sehari setengah πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ‘».
Gitulah kena layankan akak! πŸ’†πŸ».
.
Makeup by @nuex_rosli using NR foundation in medium colour.
#emcee #emceesofmalaysia #malaywedding #protocolwedding

32πŸ’¬

It's all about team work.
Thanks partner @snizam5 , @penter.co .
.
Double tap for makeup & outfit.

12πŸ’¬

Thanks for the beautiful makeup @nuex_rosli .
.
P/s : Hari ni dapat connecting room. Tumpang makeup at bilik @aidacitraida & @snizam5. Meriah ramai2 berjemaah. Yg kat belakang tu personal photog boss @snizam5 & isteri @aidacitraida.Thank u semua. Thanks aida 😘

49πŸ’¬

Bila tak dapat hadir majlis pembukaan sukan sea. Dan anda paksa kawan2 anda untuk buat perkara dia atas. 🀣🀣.
.
Thank u @renahazrena & @ainulduflots.
#sukansea2017 #seagames2017 #KLseagames2017 #kualalumpur2017 #kitajuara #bangkitbersama #bangkitbersama2017

17πŸ’¬

I'm wearing @doll_kertas kertas today. Supporting the multi talented young designer @amykamaruddin .
.
Sila follow @doll_kertas untuk skirt & the beautiful handmade t'shirt .
.
Thank u @eififrunnaw untuk makeup & rambut hari ni.
#kautakdirku #kaucintaakhirduniaakhirat

40πŸ’¬

A woman is like a tea bag - you can't tell how strong she is until you put her in hot water. ... Erkk tapi kang melecur pulak ya.. πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ.
Ecehceceh...copy paste quotes wak!! Kat google banyak.
.
Makeup by : @syiedamarzuki
Outfit by : @norlienoor .

83πŸ’¬

Kadang- kadang kita tak suka, tapi terpaksa telan juga.
πŸ˜±πŸ€£πŸ€£πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ

27πŸ’¬

Mohon bangun tidur esok pagi, dapat turun 0.5kg .
πŸ™ˆπŸ€£.
.
Lepas upload gambar ni. Terus tekak meminta2 sesuatu yg sejuk. Makan daku terpaksa berlari2 anak ke peti ais , untuk makan 6 sudu ice cream ( 6 sudu ? Kenapa bukan satu? Tu petua kalau nak cantik 🀣🀣🀣🀣! Gila!) lepas tu rasa bersalah ya amat. Skrg rasa nak campak peti ais tu ke tingkat bawah, supaya tak tergoda dgn isi perutnya tengah malam nanti. Oooh tidak!! πŸ™ˆ

25πŸ’¬