nur fatiha jaafar

17 -> human -> student -> daughter -> your friend -> your soulmate 👻🙈

100 posts 475 followers 535 following

Done kenduri cousin @fitri_sabri n @alina_ayub4 .. congratulation ❄️

0💬

Throwback 3,4 hari lepas kt Pantai Air Manis 😁 batu belakang tu ialah pecahan kapal malim kundang yg disumpah jadi batu .. Malim Kundang jadi batu dlm keadaan sujud , kalau version malaysia Si Tanggang la 😱 kisah Malin Kundang or Si Tanggang is the original indonesian lagenda dimana seorang anak yg derhaka kpd ibunya .. dy belayar dan mnjadi nakhoda kapal hidup snng smentara ibunya selalu merindui dn menantikan kepulangan Malim Kundang , bila smpai pelabuhan kg dia , mak dy jumpa dy tp dy tk mengaku yg tu mak dia ... mak dy sedih dan berdoa kpd tuhan .. ketika Malim Kundang start berlayar , ribut menghentam lalu Malim kundang serta yg sekapal dgnnya serta kapalnya disumpah mnjadi batu ~~~ ini version asal 👌
Ni lagenda tau bukan dongeng , nk tngok mai la Pantai Air Manis , Padang , Indonesia
p/s srs tali kapal yg besaq pon jd batu , tpi batu malim kundang dh pecah , 10 thun lps balik still ada rupa lg 😌
#explore
#galisejarah
#jgnjdanakderhaka

2💬

Bima Utomo Water park , Medan👌💯
Yeye esok saya balik Malaysia tercinta !!!! 😍😍😘😘

0💬

Loading...

Bismillah .. doakan selamat sampai 😃
Off to Medan

4💬

Jam Gadang 😎
Ni la tempat video lagu Tak Tungtuang tu 😂😂👌
#padangindonesia
#explore

0💬

Padang , Indonesia
#minangkabau
#explore

0💬

Loading...

Istano Basa , pagar ruyung 😎
#minangkabau
#explore

0💬

Pakaian adat org minangkabau 😁
Pagar ruyung , padang , indonesia ✌️
#bilalaginakmerasa
#minangkabau
#explore

0💬

Bru boleh post 😅 12/12

1💬

Loading...

Sementara nk cari kerja , nk tunggu result .... ikut ayah pi kelaut duluuuu 😁😁😁💪💪
#bornforsea

0💬

Srs rindu my baby boo sorang ni 💕💕
Ingt pesan aq , jgn selalu crying crying sbb aq jauh nak tolong lap ayaq mata hg 😃😭
#sistakkuat
#truelyblessed
#bestfriendgoals
#ever 😘

0💬

Always always always be my best partner 😘 goodluck in your life baby 😇 stay cute ! Stay manja 😛

0💬

Loading...

On point !! Perfect 👌💘
#ASK 2.0
#zircon1317

1💬

Dah habis dah form 5 ! Yeay I'm adult 👌
So, wht next ?
#ASK2.0
#zircon1317

0💬

ASK 2.0 😘
#zircon

0💬

Loading...

ASK 2.0 😘
#zircon

2💬

8 years !!! Yeayyy 8 tahun berjaya stay asrama . Awal awal masuk asrama SmkPtj waktu darjah 4 tk pecaya sebenarnya boleh tahan , minggu first tu dh bebai dh nak kluaq tpi ayah bt tatau ja , ayah kata "duduk ja asrama , hg yg nk masuk" . Lps hbis upsr , nk stay pmtg tok jaya tpi ayah suruh terima smka ! God , tk trpikiaq pon nk masuk smka tapi ...... yeay berjaya jugak 5 tahun dok smka . Drpd nma SMKANT smpai nama SMKASAF 😇 alhamdulillah Allah izinkan aku menuntut ilmu walaupun byk lg belum diterokai 😌 terima kasih semua yg pernah hadir dlm hidup ini membantu perjuangan menuntut ilmu ini 😍 semoga ukhwah ini berkekalan smpai bila bila 😇😇😇😇

2💬

9 subjects done ! 2 subjects on the way 💯
#spm17📚

0💬

Loading...

2 subjects more ! 💪💯

0💬

Min Kaffe !
Sedap ! Lazat ! Sejuk ! ❄️👌😋
💯 coffee sedap abad ini ..
💯 memberi tenaga
Sebotol Rm 4 ja , murahhh murahh oi
P/s smkasaf only
.
.
.
Pm untuk order --> DM or WS 0142433950 👍 wasap only

0💬

Ihsaniannn 💕 berapa weeks ja lagi nk sekolah 😄😝 #countdown

3💬

Bismillah , Ya Allah .. permudahkanlah urusan kami sebelum , semasa dan sesudah berada di dalam dewan peperiksaan 😃 Kau kuatkan ingatan kami , datangkan ilmu2 yg kami pelajari , tenangkan jiwa kami , berikan kami kekuatan semangat , jauhkan putus asa dalam diri kami , permudahkan urusan kami dalam menjawab soalan ... Aminnn 😌😌
.
.
.
.
Bittaufiq wan najah Zircon17 💕 jadikan keputusan tahun depan pengakhiran terbaik zaman sekolah kita 👍 Good luck batch 00 ✨🔥

3💬

The Light Hotel 💎
Pray for us on our Spm Examination. 😌💪
#menghitungharimelepaskanuniformsekolah

4💬

Silau la nampak dewan periksaa ! 😌
#myonlyoneminilove 😘 @ayeitssmurf

1💬

Pulau Aman 😌
.
.
.
.
.
.
.
.
💕
My last holiday as a secondary student

0💬

Half way ja 😅 sis dh tk mampu 😤
Good luck ibu n adik 💪
#hiking

4💬

Mini love for u 😘💕

0💬

Boatt boat boat boattt ❤️

4💬

Good friend just like diamond 💎
Its to berrrrrrrhargaa 💕
.
.
.
.
.
😛😝@ayeitssmurf

2💬

Always my buddiez! 💕😘

5💬