Hanis Zalikha

Sebut yang baik kerana kata-kata kita adalah doa yang melantun 🤗 @cakenis @shadedough @toujoursadvanced

http://www.toujours.com.my/

  • posts6,434

Birthday lunch for @hafiizrashid 🎂

66💬

Saturday night in 🎉 Birthday dinner for @eddyris ❤️

88💬

I just want to say thank you so so much to those who took part on my instastory survey. Banyak input yang bagus dan segar! Sangat dihargai, tak sangka ramai yang mengarang, ingat nak jawab gitu je 😂 Tak sabar nak finalize hasilnya @shadedough .

143💬

Morning read @theyusufiskandar . Hehe.

92💬

Last visitor for Yusuf before Daddy balik last night. KakCamilla @dedobot datang!!! Nasib baik sempat ajar Gegurl speaking. Bolehlah diorang sembang "Do you like water apple?" "Yes" 😂

62💬

Daddy jauh berhari-hari. Yusuf tak sunyi, sepupu-sepupu datang ceriakan. @theyusufiskandar

75💬

I loveeee instastory features when editing recipe. Nampak resepi jadi simple dan senang sebab boleh tolong letak perkataan sana sini untuk bagi panduan kat orang. Tapi kalau resepi pendek boleh upload balik sini. Kalau resepi panjang, Keknis upload dekat facebook. JADI JANGAN TANYA LAGI AAAAAAAA. Hehehe www.facebook.com/haniszalikhaFB ❤️ #ChefKeknis (lagu background resepinya punnnn 😂) Pastu terima kasih bila berani cuba, dan bila dah jadi siap hantar gambar. Maigod terharu gila please.

225💬

Nak instastory resepi cekodok pisang cheese ni tapi ada onggile nak datang kena layan dia jap @dianadanielleb

218💬

Watch you all day all night 😍 @theyusufiskandar

237💬

🇯🇵

265💬

Balik kerja 😌 Makan cekelat tak ajak ke 😌 @hairulazreen @theyusufiskandar @bujibuchempel 😌

376💬

Heading back from my talk about Japan and why I love it so much, thank you to those who took the time to come! I hope you'll finally get there (Japan) and experience it yourself! Tomorrow I have two more sessions, see you at PWTC! 🇯🇵 🇲🇾 Outfit by @xemasu make up by @jijiezainal and shawl by @cakenis #CakenisO

447💬

"Lalala" - Suami & anak.

108💬

Siapa weekend ni pergi Matta Fair di PWTC, jangan lupa okay temujanji kita, jumpa Keknis dekat stage Jepun 🍙😌
/
#Japan #VisitMYJapan #MuslimTravel https://www.facebook.com/Visit.My.Japan/

46💬

OMGGGG just noticed my kakak cantik tried out Salami Lipbait from Shade Dough. Thank you for always supporting me ❤️ @fizasabjahan @shadedough

129💬

Keknis pada hari Sabtu dan Ahad ini ada dekat PWTC k. Nak bersembang pasal Jepun, bagi yang baru-baru ni terdetik nak pergi / dah lama simpan niat nak pergi / dah ada duit tinggal nak pergi je, semua dijemput hadir untuk memeriahkan okay. I will share what I loveee about Japan and my tips when travelling in Japan! 9 & 10hb ini yang date kita! Boleh tengok link sini https://goo.gl/bm5L2q !

67💬

Finally ❤️ @lyaanaa7
/
Cakenis Black Lush @cakenis , Rico Rinaldi's custom dress @ricorinaldi .

71💬

😂🍦

214💬

This is for Mama & Daddy ❤️🕋 Kami baik-baik saja di sini merinduimu. (Setelah Kekna & Keknis berpulun di dapur)

139💬

🐄

90💬

Home.
/
Korang masak apa tu untuk esok? Keknis buat rendang paru. Tapi resepi dah pernah bagi Raya lepas 😂 Suka sangat masak benda sama 😂

81💬

Trip ke Maldives ni sebenarnya sangat last minute. Selama suami sibuk training untuk filem dia, kita ni sibuklah forward gambar percutian kat dia (ingat korang je tag2 bf / suami kat gambar cecantik ke 😂). Tapi Maldives langsung takde dalam list sampailah Keknis nampak pasal resort ni dekat travel guide. Last kitorang bercuti romantik berdua entah bila. So sepatutnya ini jadi romantic getaway kami yang betul-betul. Sepatutnya Yusuf tak ikut. Our family was so ready to have him for a week 😂
/
Sehari sebelum pergi, kami duduk berdua plan perjalanan. Tiba-tiba terpacul "kan best kalau Yusuf ikut". (Eh tapi lari dari motif asal). "Okay okay saje je cakap" - nervous takut suami bising lol. Pastu dia sambut "kalau ayang dah sebut camtu baik bawak je dia. Nanti asyik teringat je". It's true T_T Yusuf kan suka laut & pantai & aktiviti air & alam sekitar, risau kang setiap sudut terkenang dan bergenang lololol.
/
Dan kami pun bawak. Dan Yusuf pun ikut. Dan ia adalah keputusan terbaik yang pernah dibuat. A traveller friend of mine selalu cakap, bawak anak kecik ni bukan untuk memori dia. Dia tak ingat pun. Tapi untuk memori kita sebagai husband and wife. Bercuti dengan anak kecik, apa kenangan yang tercipta.
/
We love you so much Yusuf. Couldn't have imagined what this beach getaway would be like without you and your tummy ke depan ke hulu ke hilir. And to my dear husband, insisting to bring Yusuf along was one of the most romantic thing you have ever done.
/
(We'll get to that romantic getaway soon okay 😘)

892💬

Naper landing kat listerine

144💬

Bila travel dapat banyak inspirations for interior decorating ❤️ Here's one.

64💬

Thai Buffet on some nights ❤️

109💬

Anakku, ini namanya batok. Jangan lepaskan kat tangga mana2 k. Letak balik kat tempat dia.

358💬

Layan Yusuf dekat playroom 🚀

73💬

Nama dia chocolate salami ingatkan kek batik 😂 Mmm salami @shadedough

98💬

Entahlah nak
/
Cakenis Cendol from @cakenis . Top & Pants Zara. Inner from kedai takde brand 😂👻

53💬

😂

101💬