Hanis Zalikha

Sebut yang baik kerana kata-kata kita adalah doa yang melantun πŸ€— @cakenis @shadedough @toujoursadvanced

http://www.toujours.com.my/

6,538 posts 3,985,318 followers 531 following

#CakenisSignature #CakenisComeback ? @cakenis . Top: Platinum. Jeans : Guess.

185πŸ’¬

Loading...

Bila bawa mak kita pergi hospital & uruskan dia, terasa macam role dah reverse. Dulu dia bawa kita, kini kitalah harapannya. Kepada yang mengenali Mama, she is warded now. Please contact my dad if you wish to visit her. Kitorang tak bagi dia pegang phone 🌝

227πŸ’¬

A happy & joyous start for 2018 for my little family. I just want to say thank you to all my followers & friends on all my platforms that made this happen. Your support and engagement (views, comments, likes, followings & all forms of encouragements) made an impact you never knew would. So thank you for making us influential figures in our own way, from way back during my anak dara days till now. Syukur alhamdulillah @hairulazreen @theyusufiskandar @bujibuchempel . Terima kasih banyak ❀️

82πŸ’¬

Sayang Mommy Daddy, I hope one day you can watch this show and look back on how much Bujibu meant to you, those times you two spent being around each other and how much you two changed our lives 😭 #MyLittleHeroes #YusufBujibu every Wednesday, 9pm on Astro Ria. Starting 31st January @bujibuchempel @theyusufiskandar .
/
All photos by @mohdaniisismail @rahayurashid

97πŸ’¬

Loading...

Akhirnya sesuatu yang dah simpan berbulan lamanya, sekarang dah boleh kongsikan susu peringkat seterusnya yang Keknis pilih untuk Yusuf. Di pelancaran & pengumuman duta #AnmumEssential . Alhamdulillah nanti kita kongsi lagi pasal Yusuf & Anmum Essential ya. Terima kasih Anmum Essential, Astro Ria, rakan media yang hadir memberikan sokongan. Terima kasih @thericorinaldi untuk baju cantik & @iansham untuk solekan cantik.

74πŸ’¬

Akhirnya kami adik-beradik berjaya berkumpul untuk meraikan Mama. Dia taktau kami bawa makan kat mana, dia cuma tahu kena pakai cantik saja. Hope you love the little celebration! Dari kecil Mama paling semangat untuk setiap hari jadi anak-anak dia. Siapa yang ramai kawan Mama akan buatkan birthday party lengkap cake, buffet spread dia masak semua & goodie bags (handmade!). Siapa yang tak ramai kawan, Mama akan make sure raikan secara intim dengan cake & hadiah. Dia akan cari hadiah waktu office hour dia pastu balik kerja kami raikan. Mungkin sebab Mama macam tu kami belajar hargai & raikan orang sekeliling. We love you Mama thank you for everything you have taught us directly & indirectly ❀️

135πŸ’¬

πŸ€£πŸŽ‚

71πŸ’¬

Loading...

Happiest Birthday to our queen!!! (Akhirnya, birthday bulan 12 tahun lepas 🀣)

36πŸ’¬

Cousins night in @anakmarshaz 🌈

39πŸ’¬

Masuk jelah @bujibuchempel

239πŸ’¬

Loading...

Kadang-kadang suka bila kawan kita tanya dulu anak kita suka apa sebelum belikan hadiah. (Tapi kadang-kadang suka juga kena surprise sebab mak dia yang opocot terharu excited). But my thoughtful girlfriend @lianakhairul asked me sekarang Yusuf tengah suka apa. So I told her colourful balls! Yusuf sangat enjoy ballpits kalau bawak pergi indoor playground. I suggested for her to just buy the balls, no need the pool. Sebab kami ada babycot yang tlah setahun tak digunakan lagi. Yusuf memang taknak tidur babycot, duduk sekejap pun taknak, jadi tempat kami simpan bantal dan gantung tuala saja 🀣 And mother knows bestttt... Yusuf enjoy sangat his new space, this colourful ballpit cot! Pagi-pagi dia akan panjat masuk sendiri. Tengok tv pun dari dalam sini. Tiba-tiba cot ini jadi sangat happening. Lol #TipsMommynis 10bulan - 2tahun πŸ‘ΆπŸ»

251πŸ’¬

My little heroes, @theyusufiskandar & @bujibuchempel ❀️

265πŸ’¬

Siapa suka dapat hadiah macam ni? Dahlah ada bunga-bungaan segar, didatangi pula dengan shawl Cakenis atau alat solek Shade Dough. We would be over the moon, right ladies??? (Hint semua kawan baik / teman lelaki / tunang / suami). Hamper sebegini akan available di www.floreskl.com soon! Senang nak bagi orang hadiah dah! @cakenis @shadedough @flores.kl .

304πŸ’¬

Loading...

Alahai nyenyak budak berdua ni tidur malam tadi. Dengan angin malam yang sejuk tingkap buka luas-luas. Langsung tidur sampai pagi takde mintak susu. Bangun ceria lampin penuh 🀣 (Mula-mula terbau-bau ingat punggung Bujibu yang tak wet wipes. Rupanya Yusuf nyenyak sampai berak pun taknak bangun lol. Sorry Bujibu)

318πŸ’¬

Your Daddy just wanna see you smile @theyusufiskandar @hairulazreen

302πŸ’¬

Potret keluarga yang efektif & sumatif 🀣

605πŸ’¬

Loading...

Fun day out with my boys πŸοΈπŸ‘™πŸŽ‚

102πŸ’¬

Mmm itu bukan sos cili ok @theyusufiskandar

150πŸ’¬

Guna penapis teh πŸ˜‚

146πŸ’¬

Dia yang nak buatkan cucur bilis kiter.

847πŸ’¬

πŸ‘΄πŸΌ

2,193πŸ’¬

Selamat datang ke dunia kami Puteri Faisha wahahahahahahaha 😍 #BringYourBabyToOfficeDay soon.

61πŸ’¬

Assalamualaikum sayang Tinis, Puteri Faisha, Tinis pakai lengan gebu khas nak gendong awak ❀️

78πŸ’¬

It’s a celebration for everybody’s little brother! Setiap tahun mulakan dengan raikan dia 😌 Sebab dia akan hint tiga bulan awal 😌 Setiap hari 😌

90πŸ’¬

Bismillahirahmanirahim 2018. Semoga kami sentiasa gigih berusaha menjadi lebih baik, membuat lebih baik dan memberikan manfaat yang terbaik buat semua di sekeliling kami. Aminnn YRA. Kkk Yusuf gerak dulu.

719πŸ’¬

I want to show you what my morning looks like. So of course Mommy orang pertama bangun dan siapkan bekal & baju untuk kami anak-beranak ke opis. Dan kemudian dua ni menyusul carik Mommy πŸ˜‚

1,003πŸ’¬

Eee tepilah sikit.

299πŸ’¬

Main mekap-mekap bersama @shadedough .

51πŸ’¬