Johan & Ozlynn

Papa n mama kpd Ariq, Sodiq, Haziq dan Chantiq Suka ketenangan bkn perbalahan Follow twitter @joherajohera

https://www.youtube.com/channel/UCAGHeAXfoREF6Uncg9MYF5w

3,857 posts 2,874,291 followers 430 following

Nie version baby chantiq ngan papa plak... korg leh tgk perbezaan dia layn kehendak bapak dia dgn mak dia... buat besfren ku @marshamilan bkn rezeki mu utk mendapat gelaran juara megastar tp utk kami #familyhanania ampa ttp juara di hati kami.. tiada sape boleh nafikan bakat mu yg mmg terserlah.. papepon nak habaq lagu #hilang tu mcm berhantu la... melekat trus kt kepala... congrats!!! 😘❀️

44πŸ’¬

Bestfren!!!! All the best mlm nih... kami sekeluarga doakan yg terbaik utk mu.. @marshamilan #teammarsha #afmegastar buat semua peserta buat yg terbaik ok.. utk aku korg semua terbaik!❀️😘

98πŸ’¬

Fuhhhh enjoy dia yek... pepagi bgn semangat nk g ride ngan kengkwn.. cer kalau pepagi aku kejut... .
Mama: pa, bgn pa jom g beli lauk nak masak... brg dapur dh abes... .
Papa: mama amik duit dlm poket seluar papa... . πŸ€”πŸ˜’πŸ™„... nasib syg.. kalau x aku bungkuih game, motor ngan kwn2 dia skali dlm plastik anta kt pusat pelupusan.. 🀣🀣🀣 yg x tahan abah @jinggo_jspictures pon sama naekkkkkk eh... @afdlinshaukiofficial dlm penat2 pon sempat yek... @kei_ramoss @syed_hussein awana yekkkkk.... bkn Wana kan??? 🀣🀣🀣

47πŸ’¬

Siang td.. #altheaturns7 mekasih sudi jemput.. bahagia anak2 asnaf tadi bahagia la keluarga kamu.. aameen..

15πŸ’¬

Semlm... video sblm g superspontan smp la dh abes superspontan.. thank you semua @thejozheartsg @thejozheart dan nyets family

41πŸ’¬

Alhamdulillah syukur di atas rezeki yg Allah berikan.. berkat doa suami, anak2 family, sahabat dan @thejozheart @thejozheartsg #tenggilingtaiko berjaya masok final.. dan atas usaha team work kami juga.. terima kasih pada @elizadsharifuddin yg sgt2 sporting n sempoi.. kalau nak tau.. dia nih kawan lama aku.. x sangka dh terkenal tp masih humble.. org yg bermula dr bwh slalunya akan sentiasa sedar diri.. jad!!! Tq sudi jd team ktorg... buat bosss @ahmad_suhaimi24 dan @kopibadang duta lu org gerekkkkkkk sehhhhhhhh

72πŸ’¬

Thank you syg2 mama.. semoga mama dpt buat yg terbaik mlm ni.. slalu bg mama semangat... dh tau ni yg pasti #teamtenggilingtaiko #teamozlynn mama syg korg... @thejozheart @thejozheartsg tgk la family korg nih... comey dak??😒😍😘❀️

275πŸ’¬

Saje godek peti ais, maklom la sejak akhir2 nih shtg balik 2-3am.. so x sempat tgk apa yg ada.. td saje check nmpk bekas2 kecik.. buka2 jek ada sardin masak asam aritu.. bila rasa elok lg.. trus gaulkan dgn nasi semlm.. xyah buh garam bagai.. sedap dh.. bila pk mlm nnt kita balik lewat lg., so xyah masak bebyk.. ayam sambal malas, ayam goreng utk chantiq ngan haziq, telur dadar dgn sup sayur petola... jadi laaaa.. sape nk tiru boleh., #ruangrezekihanania pon bermula.. boleh niaga jgn lebih 4 baris, xyah nk over shadow perniagaan org lain.. kongsi sesama.. toksah tamak.. salam..

459πŸ’¬

#Repost @emmsandverxa (@get_repost)
・・・
Tag Share & Win
.
Here is your chance to win Emms & Verxa Kurung Moden (Pink Lemonade). All you have to do is :

1) Tag your friends (min 3 friends)
2) Share/ Repost this on your IG timeline with hashtag #emmsandverxa#pinktober#emmsandverxapinktober. Winner will be announced on 31st Oct 😘
.
@emmsandverxa

27πŸ’¬

Nak kongsi makanan kita.. kita kasi.. kata anak branak.. x kasi kang kata kedekut.. dh di bagi dia buatnya kita mcm tong sampahπŸ™„πŸ˜’πŸ˜€ haissshhh ayah... ayah... @kazar35

91πŸ’¬

Kabut sikit arini.. ngamok kt bibik yg setiap hari bgn aku yg kejutkan.. cuti skolah mmg kita bg channn la bgn kul 8am.. tp kalau setiap hari aku yg kena kejutkan kdg naik hantu jugak, tdo awal.. sah2 anak2 kecik sume laki aku hangkut tdo kt bilik aku.. yg kita nih semlm shtg smp umah kul 3am.. boleh sedar masa azan subuh.. yg dia x sedar2.. kdg lepas hamok kesian tp bila byk kesian x jd apa jugak.. berubah la sehari dua.. lepas tuh?? Haremmmmm.. yg kita nih x cukop tdo, x bape sihat sempat kemas bilik settle anak.. yg dia kdg katil dia tdo pon x kemas.. kdg2 pejam mata jek kita nih.. xnk di cop giler... asik nk ngamok jek.. hmm entah lah.. ngamok2 aku pon td sempat gak masak asam pedas ikan pari , bubur salmon dgn sayur kacang botol goreng yg xdan nk amik gambar.. dh lambat weh.. so korg leh la tiru ok... #bebelmak2

160πŸ’¬

Arini breakfast nasi lemak kenyang smp ke ptg.. boleh tahan sedap tp mata berat lepas tuh.. tertido.. sodiq kena ciritπŸ˜‚.. tah makan apa ko semlm yek.. sian mak ko x msk.. suruh bibik tlg gorengkan ayam.. hurmmm mmg xleh tgn org lain.. so arini layan bebdk nak kuey tiaw goreng basah.. abg haziq melalak nk karipap kentang semlm abg ariq lak nk sosej.. nahhhhhh silakan.. sok mak korg nih akan kembali beraksi digelanggang jutawan brg dapur🀣🀣🀣🀣 p/s: sosej tu xde nama sodiq kan?? Sbb dia dh kebulur bedal dulu mak dia x dan tahan nk amik gambor

216πŸ’¬

Arini makan nasi minang.. kt kuang.. maklum la shtg area sini.. murah n sedap😍.. tq ayah @kazar35 tunjuk tmpt mamam best.. n tq gak utk talent2 yg menjayakan #misterijenazah

51πŸ’¬

Yg penting hadap ok.. salah ttp salah.. bahahaha tu ar lmbt lagi anta makan i.. 🀣🀣 #Repost @alifsatar (@get_repost)
・・・
Throwback meet & greet β€˜surat cinta’ lemang tok ki ride #GengSpenderBasah haritu... lihat saja wajah gembira Saadon kat belakang tu. πŸ€¦πŸ½β€β™‚οΈ

45πŸ’¬

Bila ko mudah terhibur walaupon dh pukul 1.30 pagi dekkkkkk... masih bekerja... now baru lepas bersihkan diri nk membuta.. jumpa sok naaaaaaa salam

38πŸ’¬

Maafkan mama syg2 semua.. mama dh lmbt nk g shtg x sempat nk suap anak2 mama.. pepandai mkn sendiri.. mama dan masak udang masak kicap, sardin masak asam buh kentang dgn kangkung belacan... mak2 yg lain boleh tiru idea mama ok..salam #udangmasakkicapmamahanania gaulkan udang dgn serbuk kunyit dan ciliboh dlm sesudu.. panaskan olive oil dlm 2sudu mkn.. masokkan udang.. hampir kesemua berubah warna masokkan kicap manis kipas udang... buh hirisan bwg dgn cili.. garam boleh buh sikit je sb kicap pon dh ada rasa kan.. siap

164πŸ’¬

...
INI BUKAN SCENE HOLLYWOOD TAPI REAL FOOTAGE YANG DUNIA SAKSIKAN NAMUN MASIH KAKU MEMBISU!!! .
Team RescueSyria (MAPIM) sedang berusaha keras untuk mengumpul Dana Bantuan Kecemasan sebelum berangkat melaksanakan misi penghantaran pada ISNIN (16 October 2017) ini. Kita masih memerlukan RM500,000 untuk Dana Bantuan Kecemasan Musim Sejuk fasa pertama ini yang tinggal hanya beberapa hari sahaja lagi. Kami merayu untuk sahabat yang budiman bantu menyumbang infaq untuk keperluan kecemasan agar banyak nyawa serta beban diringankan.
.
.
BANTUAN ANDA MEMBERI KEHIDUPAN BERMAKNA KEPADA SAUDARA TERDESAK DI SYRIA
--------------------------
Klik pada butang DONATION, Saudara yang prihatin boleh terus menyumbang melalui bank pilihan:
.
INFAQ SEKARANG ▢️ www.tabungsyria.com
INFAQ SEKARANG ▢️ www.tabungsyria.com
INFAQ SEKARANG ▢️ www.tabungsyria.com
.
ATAU
.
Salurkan Sumbangan Menerusi RHB ISLAMIC
SYRIA EMERGENCY APPEAL - MAPIM
Akaun No : 21245760021380
.
Mohon SHARE!

0πŸ’¬

Bdk tecik nih sambut mama ngan abg haziq.. abg ariq ngan abg sodiq mama dgr suara jerit mama!!!! Dr bilik game.. ngah lawan ps4 x leh berhenti.. pastu dak chantiq ckp rindu mama.. so dia nak nyanyikan mama lagu.. mama layan kan je la.. so korg pon kena la sama join layan video baby chantiq..🀣❀️😘

269πŸ’¬

Bukan.... janji nih bkn cite komedi... #vanjenazah @bellngasri

20πŸ’¬

Tq Ib .. utk korg semua.. kalau nk madu asli siap boleh kunyah dgn sarang tau.. cuma jgn la ko telan sarang tuh🀣🀣 leh order kat @shuibsepahtu ok.. tu satu papan panjang tu mmg aku punya.. nak share ngan mak abah popo n adik badik.. πŸ˜‹

69πŸ’¬

Thank you syg2 mama... so korg jgn lupa tau mlm nih kul 10 #superspontansuperstar #tenggilingtaiko #teamozlynn ke syg2 mama nihπŸ€” mama xde bkn main korg makan pizza ehπŸ˜’ @zonlawak @astrogempak

58πŸ’¬

Rezeki hari ni.. sotong masak lemak kunyit, kurma ayam khas utk bebdk, sayur campur dgn tempe goreng.. #ruangrezekihanania bermula boleh niaga apa saja yg korg jual jgn lebih dr 4 baris sb bg peluang perniagaan org lain pon nmpk.. #sotongmasaklemakkunyitmamahanania gaulkan sotong dgn kunyit serbuk dan cili boh dlm satu sudu makan.. buh olive oil dlm 1-2tsp kt periuk.. masokkan sotong yg dh digaul td.. nmpk perubahan sotong masukkan santan, garam secukup rasa.. hampir mendidih masokkan bwg yg dihiris dgn cili hijau atau cili merah.. siap

449πŸ’¬

Dorg berdua nih mcm kembar.. apa yg sorg pegang.. yg sorg lg mesti nak.. sama jek chantiq ngan haziq... skrg nih berebut kan Jingga plak padahal ada jek Grey.. yg chantiq tuh mmg boleh buat sume kucing terpaksa tdo🀣🀣

202πŸ’¬

Sape penggemar ice cream malaysia leh gegar @house_of_ice_cream kali ni aku teringin milo dgn sirap bandung makkkk aiiii sedap ya amat!!! Jgn order kat aku g order kat dorg.. tq #houseoficecream

40πŸ’¬

Sungguh sedap air mangga nih.. rasanya sape duk area ampang leh cod je kot.. tp kalau nak tau lebih lanjut boleh follow ig @ayaqmanggabybonda 100% mango extract, homemade dan guna RO water.. sungguh sedap dan xkn menyesal..

154πŸ’¬

Hahaha lambat lagik post... dh kenyang.. mata dh kuyu.. laki dok menepok suh kita tdo.. tp ttp kepala dok ligat pikir anak.. so arini rajin sikit.. sayur campur buh telur puyuh, ayam masak kicap halia dgn ikan bawal masak lemak cili api.. ok tata!!! Selamat tiru... xyah tanya kita tau boleh amik ke x idea nih., tiru jek halal dunia akhirat #sayurcampurmamahanania tumis bwg kecik, bwg putih dan halia yg dh ditumbuk lumat.. dh tukar keperangan masukkan stok sayur, oysters sauce dgn tepung jagung yg dh ditambah air sikit.. masok kan udang.. udang tukar warna je trus masokkan sayur campor korg trus gaul n tutup api.. xmo sayur lembik.. sb aku suka mkn sayur yg masih rangup

106πŸ’¬

Dh x layan kita dh sejak sebulan dua nih.. dh ada geng baru.. dia dh ckp dia kakak.. 4 ekor yg lain adik dia.. hat yg dia pegang tuh Jingga.. kalau dia balik skola.. abes lah Jingga dia terkam dulu.. kita nih terjerit la panggil.. yg dia jwp.. kejap ar.. jingga rindu chantiq nih.. haishhh.. kita kena majuk dulu baru dia dtg kiss.. dh besar dh dak chantiq nih.. walaupon baru 2 thn lebih tp pandai bwk diri.. pandai pakai baju sendiri.. makan sendiri.. skrg dh pandai basuh cawan sendiri.. abg haziq pon kalau pinggan kt dapur penuh masa kita masak.. dia la yg tlg cuci.. padahal baru 4 thn.. bdk skrg nih terlebih bijak.. x mcm kita dulu.. tp semua tu akan jadi lebih bgs bila kita sendiri pantau dan uruskan anak2 kita.. sebaik yg mungkin masa dgn anak adalah yg paling bernilai.. mcm abg ariq skrg masa byk kat skola.. kuar 5.30am balik 6pm.. abg sodiq balik skolah.. kalau x ngaji dulu.. tuisyen dulu.. huisshh cpt betul masa berlalu kan... buat kaum ibu yg berkerjaya mcm aku.. jgn putus asa carik masa ok.. aku tau kaum2 ibu nih kuat!! Yg fulltime housewife lak.. tahniah sb berjaya uruskan semua sendiri.. kita kaum ibu yg bertuah.. ❀️ #kaumibummghebat

120πŸ’¬

Nape comel sgt?? Nak kena gigit ke?? #Repost @theyusufiskandar (@get_repost)
・・・
@jozlynnhanania

57πŸ’¬