Marr Mohamad

Hentikan kata-kata bertulangkan dusta Writer/Scriptwriter •Publicist •PR/PA/CD at Zeel Production Dato Seri Siti Nurhaliza ✨❤️🌹marrmohamad@gmail.com

1,735 posts 24,220 followers 3,143 following

malaslah masuk marathon lari lari ni sebab saya hari hari dah berlari dalam minda awak. gitchew. done #JakelRun2017. Lari lari manja, 5km dah separuh mampoihhh. Hahahahahaha! P/s : masuk larian ni sbb support @ctdk heee 😅😅😅 ♥️✨

62💬

Sejenis suara buat orang terpelanting tau awak ni. Leff @ctdk ♥️ #Repost @divashy88 (@get_repost)
・・・
:: Cinta Di Akhir Garisan Cover by Dato Seri @ctdk 💋👄:: #sitinurhaliza #cintadiakhirgarisan @dayangsayangkamu @ningdalton #syafinazselamat

8💬

Marrvelousssss and the prettiest mak buyong 😝. Rinduuuuuuuuuuu @ctdk ♥️

10💬

Loading...

you are the sea in which im floating and i lose myself in you. #pehamacambatangpisangbolehbuattitijalan

60💬

Apa dosa i? I dicemuh kerana berpelukan dengan suami orang. @bellaastillah plsss help me 😂😂😂😂😂. kinda throwback shooting Meh Sandar Lagi.

72💬

Aisha menghilang ketika dalam perjalanan ke Palestin dan dikatakan sudah meninggal dunia meskipun jasadnya belum ditemui. 2 tahun, Fahri masih merindui Aisha membawa diri ke Edinburgh. Mampukah keagungan cinta Fahri menemukan dia bersama Aisha kembali di saat Brenda, Keira dan Hulya mencintainya. Tiba tiba muncul Sabina, perempuan berwajah cacat yang perwatakannya persis Aisha . 21 Disember 2017. I just cant wait for AYAT AYAT CINTA 2!

14💬

Loading...

Dalam banyak banyak lagu Allahyarham Sudirman, lagu Jauh Di Sudut Hati ini antara lagu kegemaran saya. Versi @ctdk di Konsert Salam Terakhir Siti Nurhaliza Untukmu Sudir. Selalu rasa sayu dan sebak bila dengar versi ini. Ini juga merupakan konsert pertama Dato Sri Siti di Istana Budaya pada 30 Mei 2002 diiringi Orkestra Simfoni Kebangsaan dan susunan muziknya diarahkan oleh Ramli MS.

12💬

Dont allow someone to treat you poorly just because you love them. Or else, pakai payung ni hempuk dorang! 😂😂

72💬

Alhamdulillah. 9 anugerah berjaya kami @zeelproduction rangkul malam ini. 3 anugerah mewakili skrip tulisan saya, drama siri Meh Sandar Pada Aku dan juga 3 anugerah untuk telemovie khas @tv9malaysia berjudul Batu Nisan Ibu serta 1 anugerah untuk Seindah Takdir Cinta termasuklah Produser Terbaik. 9 anugerah - satu penghargaan buat seluruh karyawan yang bersama Zeel Production, satu suntikan semangat untuk bekerja lebih keras. Dan tetap, anugerah sebenar adalah penonton di luar sana yang seringkali menyokong setiap karya terbitan kami. Anugerah sebenar adalah kerja ikhlas dan komitment seluruh pasukan. Alhamdulillah untuk malam yang manis ini. ♥️♥️✨ #anugerahprofima2017 #mukaterlebihexcited

154💬

Loading...

Touch down aje di airport tadi , terus bergerak ke rumah. Namun ada satu "kekelamkabutan" terjadi. Hahahahaha @ashraffmoghni tauu apa dia! Dan kemudian terus bersiap-siap ke majlis Anugerah Profima 2017 di Dewan Merdeka PWTC. Malam ini mewakili Zeel Production yang tercalon untuk beberapa kategori drama. ✨💋 #AnugerahProfima2017

22💬

Versi Ku Milikmu paling fav!! 💕💕 @ctdk so attitude! @aubrey_suwito so genius, best sangat vibe Crazy In Love Beyonce tu. And i love part bila DSCT "come on girls ah ah ah". Petikan daripada Konsert Satu Siti Nurhaliza. Konsert ini berlangsung 3 hari di Istana Budaya pada 26-28 Jun 2009.

22💬

Semalam, saya dan @mfmirafilzah sempat berkongsi pengalaman di SMK Sg Pusu. Tempat jatuh lagikan dikenang inikan pula tempat ilmu ditimba. Berkongsi bersama para pelajar Tingkatan 3 tentang memilih ruang, peluang dalam menentukan langkah seterusnya ketika menghadapi transisi hidup. Gittchew. Thank u babe sudi dtg. And thanks a lot @natrahkhalil. ✨😍😘 📸 by @hasifikri #menggemok😭

41💬

Loading...

Malam ini memenuhi undangan ke Malam Amal Seribu Bintang, meraikan artis-artis veteran anjuran Finas di Concorde Hotel ♥️✨

28💬

Pejuang seni. Wirawati Malaysia. Bermula sebagai anak seni yang biasa-biasa, kini bergelar seorang Dato Seri. Tahniah Dato Seri Siti Nurhaliza. Rezeki baby. Love u kakiti. @ctdk. - Repost @malaysiaroyalfamily (@get_repost)
・・・
Kebawah Duli Yang Maha Mulia Pemangku Raja Pahang Tengku Mahkota, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah berkenan mengurniakan Darjah Kebesaran Sultan Ahmad Shah Pahang Yang Amat Mulia-Peringkat Pertama Sri Sultan Ahmad Shah yang membawa gelaran Dato' Sri kepada Penyanyi Tersohor, Dato' Siti Nurhaliza Taruddin sempena memuliakan ulang tahun Hari Keputeraan Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah di Istana Abu Bakar. 📷 Berita Harian

6💬

gatai ek takut kena kiss dgn zul ariffin hahahahahaahahhahah aisyah oh aisyahhh @aaisyahdhiarana111

32💬

Loading...

Terbaru! #KelipKelipKotaLondon telah pun ditayangkan secara eksklusif di @tontonmy!! Gandingan hebat @hafidz.roshdi dan @hannaqeela ♥️. Lagu ost dari Kisahku Inginkan nyanyian @ctdk bersama @jud1ka! #SimetriSiti

7💬

thank you so much thank you so much guys, menjadi sebahagian team yang melancarkan perjalanan konsert kemuncak KUD2017 malam ini. you guys did a very good job! thank u @ashraffmoghni @alipblastoff @safwannazri 👍🏻😘 #heroremaja2017

8💬

♥️♥️♥️♥️♥️♥️ #Repost @rozisangdewi (@get_repost)
・・・
Sebelum @ctdk berkahwin, kami merancang untuk bercuti 'pantang' bersama-sama. Maklum saja, kami sering bekerja bersama dan bercadang untuk bercuti pantang juga bersama. Memang agak lucu tetapi begitulah perancangan kami.

Bulan demi bulan, tahun demi tahun, belum ada rezeki beliau untuk dikurniakan cahayamata dan anak bongsu saya juga kini sudah berusia 10 tahun. Saya ringkaskan cerita panjang @ctdk, beritahulah apa saja cara, namakan petua dan rawatan, sebut saja kaedahnya, beliau terus mencuba, ya, tanpa henti.

Bila orang bercakap tentang saiz badannya selepas berkahwin, saya kata, wanita di luar sana mesti faham. Tubuh wanita pasti akan mengalami perubahan saiz kerana inilah proses rawatan kesuburan, mungkin anda boleh 'google' jika mahu mengetahui lanjut namun saya tahu, ramai yang faham dan maklum.

Tidak timbul soal tidak diet dan sebagainya, malah beliau aktif beriadah, senaman dan menjaga pemakanan (sesuai saranan doktor) namun dalam masa yang sama rawatan ini juga memungkinkan saiz badan akan bertambah.

Beliau berkorban jika ada acara besar seperti konsert, mengenepikan rawatan dan kembali melangsingkan badan untuk lebih 'presentable' di atas pentas. Kemudian beliau mencuba lagi, lalu kembali fokus kepada acara besar dan meninggalkan sebulan dua rawatan. Begitulah rutin beliau selama 11 tahun ini.

Bukan sekali dua beliau berehat, namun kami bijak mengatur jadual lalu beliau kelihatan selalu aktif, walhal sedang di dalam rawatan. Apabila keputusannya negatif, beliau kembali bekerja seperti biasa.
Inilah pengorbanan wanita, demi mendapatkan cahayamata dan zuriat. Berita beliau hamil telah menggerakkan ramai wanita di luar sana menghubungi dan bertanyakan tentang rawatan yang @ctdk lakukan. Berita ini memberikan semangat dan harapan kepada wanita-wanita yang belum dikurniakan cahayamata. Nikmat sabar itu indah. Teruslah berusaha, setiap apa yang Allah uji kita ada hikmahnya.

18💬

Loading...

Sebak. Diduga dengan penantian. Diuji dengan kesabaran. Tapi janji Allah itu pasti. 11 tahun bukan waktu yang singkat. Dua tahun lalu, dipinjamkan seketika selama 2 bulan. Hari ini, Allah memberikannya semula. Setiap kesabaran akan ada anugerah dan hikmah yang terindah. Semoga dipermudah, dilindungi, dirahmati oleh Allah hingga melahirkan kakiti. Sayangkakiti. ♥️💕✨👶. @ctdk. 📸 by @rozisangdewi //SNP. #CongratsSitiNurhaliza #Hamil4Bulan

13💬

Terima kasih kz selalu bersama boss. Terima kasih kakiti utk perkongsian berita paling gembira ini. Terima kasih Allah untuk kurniaan teragung dariMu ini. Semoga Allah melindungi segalanya. #Repost @rozisangdewi (@get_repost)
・・・
Sewaktu dia menanti
Kau berikan sabar
Sewaktu dia bermimpi
Kau berikan sedar

Sewaktu dia reda
Kau tidurkan gusar
Sewaktu dia berdoa
Kau Maha Mendengar
Sewaktu dia berusaha
Kau munculkan sinar

Agungnya makna KURNIA dari CINTA
-Sangdewi.
13.10.17 #rozisangdewi @ctdk

1💬

Wallahi. Im so happy for you. 11 tahun menanti. Semoga Allah melindungimu dan kandunganmu. Allahuakbar. Berita paling gembira malam ini. Hari hari ketika mengerjakan umrah dulu, tak putus-putus mendoakan kakiti. Malah ketika solat dlm hijr Ismail dan di Raudhah juga sempat berdoa semoga Allah mengurniakan kurniaan agung ini. Alhamdulillah. Alhamdulillah... Marr sayang kakiti. 😭😭😭😭 #CongratsSitiNurhaliza @ctdk ♥️ #Hamil4Bulan

129💬

Wah!! #MehSandarPadaAku sedang rancak bersiaran di Singapura. Buat teman teman di negara seberang tambak, semoga enjoy menonton hasil skrip saya ini ya! ♥️#Repost @mediacorp_suria (@get_repost)
・・・
Dapatkah Dr Syed melepaskan diri dari niat jahat Aleesya? Saksikan Meh Sandar Pada Aku, 7.00 malam ini di Suria! Dibintangi Aliff Aziz (@aliffaziz91), Mira Filzah (@mfmirafilzah), Asyraf Aley (@asyrafaley), Jaja Iliyes (@jajailiyes_), Redza Rosli (@redzarosli) dan ramai lagi. Rancangan ini juga boleh ditonton menerusi Toggle di bit.ly/mehsandarpadaaku. #MehSandarPadaAku 🌟

10💬

#ootd hari ini ke majlis perkahwinan sahabat sahabat zaman sekolah bertemakan bulu bulu chenta 😂😅✨

40💬

Selamat pengantin baru Insyirah! Semoga perkahwinan yang dibina dihiasi rahmat Ilahi, kekal hingga ke syurgawi ♥️✨ @iinsyirahh

9💬

Al kisah semalam di majlis sambutan hari lahir putera sulung Che Ta, Ammar Effendy yang ke 21. #AEturns21

10💬

Bila kawan baik kau dah kahwin, dan tahu lepas ni laki dia tak kasi melepak dah dgn kau, kau kena belajar untuk kekwat. HAHAHAHAHAHAHAHAHA! Selamat pengantin baru sahabatku @natasya.adila dan @farezfarhan. Cinta dari zaman persekolahan. 6 tahun bersama dan hari ini Allah mempersatukan kalian dengan ayat ayat halal. Moga syurga yang dibina berkekalan, dirahmati dunia dan akhirat. Love u guys!

25💬

Sempat bersarapan bersama bintang sinetron, Baim Wong di restoran Bakmie Wong miliknyaaaa! Bakmienya enak bangettttt! 5 bintang! Insyallah mudahan ketemu lagi ya! Kita diskusi projek bersama yah! @baimwong ♥️😘 #MarrvelousInJakarta

8💬

Amazing moment. Merasa cukup teruja dapat bertemu dan meeting bersama Viva Westi, salah seorang pengarah filem Indonesia yang mengarahkan filem Rayya Di Atas Cahaya, Pocong Keliling, Suster Ngesot, Jenderal Soedirman, Mursala. Semoga pertemuan ini berterusan mencipta titik titik kerjasama. #MarrvelousInJakarta

2💬

Aku, Pernah Dan Masih - MarrMohamad 21.09.2017

7💬

One of the most iconic performance! Lagu Ya Maulai di nyanyian @ctdk di Anugerah Juara Lagu 2001. Menampilkan 4 penari berusia emas dari Mersing Johor (Yayasan Warisan Johor). Sehingga kini, belum lagi ada saya temui dimana-mana acara persembahan besar yang menampilkan penari berusia emas seperti ini.

12💬