Marr Mohamad

Hentikan kata-kata bertulangkan dusta Writer/Scriptwriter β€’Publicist β€’PR/PA/CD at Zeel Production Dato Siti Nurhaliza 😻❀️🌹marrmohamad@gmail.com

1,724 posts 23,977 followers 2,869 following

Terbaru! #KelipKelipKotaLondon telah pun ditayangkan secara eksklusif di @tontonmy!! Gandingan hebat @hafidz.roshdi dan @hannaqeela β™₯️. Lagu ost dari Kisahku Inginkan nyanyian @ctdk bersama @jud1ka! #SimetriSiti

2πŸ’¬

thank you so much thank you so much guys, menjadi sebahagian team yang melancarkan perjalanan konsert kemuncak KUD2017 malam ini. you guys did a very good job! thank u @ashraffmoghni @alipblastoff @safwannazri πŸ‘πŸ»πŸ˜˜ #heroremaja2017

7πŸ’¬

β™₯️β™₯️β™₯️β™₯️β™₯️β™₯️ #Repost @rozisangdewi (@get_repost)
・・・
Sebelum @ctdk berkahwin, kami merancang untuk bercuti 'pantang' bersama-sama. Maklum saja, kami sering bekerja bersama dan bercadang untuk bercuti pantang juga bersama. Memang agak lucu tetapi begitulah perancangan kami.

Bulan demi bulan, tahun demi tahun, belum ada rezeki beliau untuk dikurniakan cahayamata dan anak bongsu saya juga kini sudah berusia 10 tahun. Saya ringkaskan cerita panjang @ctdk, beritahulah apa saja cara, namakan petua dan rawatan, sebut saja kaedahnya, beliau terus mencuba, ya, tanpa henti.

Bila orang bercakap tentang saiz badannya selepas berkahwin, saya kata, wanita di luar sana mesti faham. Tubuh wanita pasti akan mengalami perubahan saiz kerana inilah proses rawatan kesuburan, mungkin anda boleh 'google' jika mahu mengetahui lanjut namun saya tahu, ramai yang faham dan maklum.

Tidak timbul soal tidak diet dan sebagainya, malah beliau aktif beriadah, senaman dan menjaga pemakanan (sesuai saranan doktor) namun dalam masa yang sama rawatan ini juga memungkinkan saiz badan akan bertambah.

Beliau berkorban jika ada acara besar seperti konsert, mengenepikan rawatan dan kembali melangsingkan badan untuk lebih 'presentable' di atas pentas. Kemudian beliau mencuba lagi, lalu kembali fokus kepada acara besar dan meninggalkan sebulan dua rawatan. Begitulah rutin beliau selama 11 tahun ini.

Bukan sekali dua beliau berehat, namun kami bijak mengatur jadual lalu beliau kelihatan selalu aktif, walhal sedang di dalam rawatan. Apabila keputusannya negatif, beliau kembali bekerja seperti biasa.
Inilah pengorbanan wanita, demi mendapatkan cahayamata dan zuriat. Berita beliau hamil telah menggerakkan ramai wanita di luar sana menghubungi dan bertanyakan tentang rawatan yang @ctdk lakukan. Berita ini memberikan semangat dan harapan kepada wanita-wanita yang belum dikurniakan cahayamata. Nikmat sabar itu indah. Teruslah berusaha, setiap apa yang Allah uji kita ada hikmahnya.

18πŸ’¬

KKLW menganjurkan Karnival Usahawan Desa, KUD 2017 bermula 19 sehingga 22 Oktober dari jam 10:00 pagi - 10:00 malam di PWTC, KUALA LUMPUR.

APA YANG MENARIK DI KUD 2017?

Terdapat pelbagai pilihan gerai usahawan desa dan artis-artis popular, ada persembahan kebudayaan dan buskers, KUD Idol, Demonstrasi Masakan Negeri-negeri daripada chef-chef selebriti, Cabutan Bertuah Harian, Pertunjukan Fesyen, Simfoni Desa Tercinta, Konsert Kemuncak KUD dan banyak lagi.

MASUK ADALAH PERCUMA! Jadi apa tunggu lagi. Jomlah beramai-ramai ke KUD 2017πŸ˜‰ @kklw_gov @ismailsabri60

Ikuti FB, IG, Twitter rasmi KKLW dan www.rurallink.gov.my | www.kud.my untuk info lanjut πŸ˜‰

KUD 2017 "USAHAWAN DESA PRODUK GLOBAL"

#supportlocal
#kklw
#membandarkanluarbandar
#usahawandesaprodukglobal
#pwtc
#kud2017
@kklw_gov
@ismailsabri60

3πŸ’¬

Sebak. Diduga dengan penantian. Diuji dengan kesabaran. Tapi janji Allah itu pasti. 11 tahun bukan waktu yang singkat. Dua tahun lalu, dipinjamkan seketika selama 2 bulan. Hari ini, Allah memberikannya semula. Setiap kesabaran akan ada anugerah dan hikmah yang terindah. Semoga dipermudah, dilindungi, dirahmati oleh Allah hingga melahirkan kakiti. Sayangkakiti. β™₯οΈπŸ’•βœ¨πŸ‘Ά. @ctdk. πŸ“Έ by @rozisangdewi //SNP. #CongratsSitiNurhaliza #Hamil4Bulan

12πŸ’¬

Terima kasih kz selalu bersama boss. Terima kasih kakiti utk perkongsian berita paling gembira ini. Terima kasih Allah untuk kurniaan teragung dariMu ini. Semoga Allah melindungi segalanya. #Repost @rozisangdewi (@get_repost)
・・・
Sewaktu dia menanti
Kau berikan sabar
Sewaktu dia bermimpi
Kau berikan sedar

Sewaktu dia reda
Kau tidurkan gusar
Sewaktu dia berdoa
Kau Maha Mendengar
Sewaktu dia berusaha
Kau munculkan sinar

Agungnya makna KURNIA dari CINTA
-Sangdewi.
13.10.17 #rozisangdewi @ctdk

1πŸ’¬

Wallahi. Im so happy for you. 11 tahun menanti. Semoga Allah melindungimu dan kandunganmu. Allahuakbar. Berita paling gembira malam ini. Hari hari ketika mengerjakan umrah dulu, tak putus-putus mendoakan kakiti. Malah ketika solat dlm hijr Ismail dan di Raudhah juga sempat berdoa semoga Allah mengurniakan kurniaan agung ini. Alhamdulillah. Alhamdulillah... Marr sayang kakiti. 😭😭😭😭 #CongratsSitiNurhaliza @ctdk β™₯️ #Hamil4Bulan

126πŸ’¬

Wah!! #MehSandarPadaAku sedang rancak bersiaran di Singapura. Buat teman teman di negara seberang tambak, semoga enjoy menonton hasil skrip saya ini ya! β™₯️#Repost @mediacorp_suria (@get_repost)
・・・
Dapatkah Dr Syed melepaskan diri dari niat jahat Aleesya? Saksikan Meh Sandar Pada Aku, 7.00 malam ini di Suria! Dibintangi Aliff Aziz (@aliffaziz91), Mira Filzah (@mfmirafilzah), Asyraf Aley (@asyrafaley), Jaja Iliyes (@jajailiyes_), Redza Rosli (@redzarosli) dan ramai lagi. Rancangan ini juga boleh ditonton menerusi Toggle di bit.ly/mehsandarpadaaku. #MehSandarPadaAku 🌟

10πŸ’¬

#ootd hari ini ke majlis perkahwinan sahabat sahabat zaman sekolah bertemakan bulu bulu chenta πŸ˜‚πŸ˜…βœ¨

41πŸ’¬

Selamat pengantin baru Insyirah! Semoga perkahwinan yang dibina dihiasi rahmat Ilahi, kekal hingga ke syurgawi β™₯️✨ @iinsyirahh

8πŸ’¬

Al kisah semalam di majlis sambutan hari lahir putera sulung Che Ta, Ammar Effendy yang ke 21. #AEturns21

10πŸ’¬

Bila kawan baik kau dah kahwin, dan tahu lepas ni laki dia tak kasi melepak dah dgn kau, kau kena belajar untuk kekwat. HAHAHAHAHAHAHAHAHA! Selamat pengantin baru sahabatku @natasya.adila dan @farezfarhan. Cinta dari zaman persekolahan. 6 tahun bersama dan hari ini Allah mempersatukan kalian dengan ayat ayat halal. Moga syurga yang dibina berkekalan, dirahmati dunia dan akhirat. Love u guys!

22πŸ’¬

Sempat bersarapan bersama bintang sinetron, Baim Wong di restoran Bakmie Wong miliknyaaaa! Bakmienya enak bangettttt! 5 bintang! Insyallah mudahan ketemu lagi ya! Kita diskusi projek bersama yah! @baimwong β™₯️😘 #MarrvelousInJakarta

8πŸ’¬

Amazing moment. Merasa cukup teruja dapat bertemu dan meeting bersama Viva Westi, salah seorang pengarah filem Indonesia yang mengarahkan filem Rayya Di Atas Cahaya, Pocong Keliling, Suster Ngesot, Jenderal Soedirman, Mursala. Semoga pertemuan ini berterusan mencipta titik titik kerjasama. #MarrvelousInJakarta

2πŸ’¬

Aku, Pernah Dan Masih - MarrMohamad 21.09.2017

7πŸ’¬

One of the most iconic performance! Lagu Ya Maulai di nyanyian @ctdk di Anugerah Juara Lagu 2001. Menampilkan 4 penari berusia emas dari Mersing Johor (Yayasan Warisan Johor). Sehingga kini, belum lagi ada saya temui dimana-mana acara persembahan besar yang menampilkan penari berusia emas seperti ini.

13πŸ’¬

Eh mana ada rindu @ctdk, mana ada rindu. Tak rindu pun, tak rindu punlah, tak rinduuu punnnn. Rindu kat air barli tu je 😩😫😭😭😭 #kenangandilipis #supperdanusrah πŸ˜‚

14πŸ’¬

Dinner and good catchup sesh for my upcoming project with this two handsome @muhdnqiuddin @skullsulivan β™₯οΈπŸ’•βœ¨

9πŸ’¬

dinner with this two mental illness people after so longgggggggg! β™₯οΈπŸ˜πŸ˜πŸ’• lafyahhhhh @shellafaeiz @sabreenaibrahim ✨

10πŸ’¬

Terbaru daripada @zeelproduction. Lakonan mantap @mfmirafilzah @nad.zainal @redzarosli dan @aiditnoh. 23 September ini, #DosaPerempuan di Cerekarama TV3!

23πŸ’¬

Seribu Kemanisan by @ctdk. Daripada album Pancawarna. One of my fav songg evahh!

18πŸ’¬

Bismillahirahmanirahim. Semoga dipermudahkan πŸ™‚πŸ˜Šβ™₯️ #sarasajeeda @zeelproduction

24πŸ’¬

Semalam dalam #YekeTV3 πŸ˜…πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ Dibuli buli manja Kak Ogy and AG. Nice topic!

22πŸ’¬

Im in love with the glittersssss ✨😘😝😝

57πŸ’¬

Mak ayam besaq suruh posing cheeersss walaupun ayaq sirap selasih dgn ayap limau hahahahhaah @rozitachewan1 πŸ˜…πŸ˜‚

6πŸ’¬

Jika kita ego, dan masih ingin mempertahankan perasaan masing-masing, kita akan sakit dan luka. Ada kala kita mengalah untuk meleraikan balah. Dan sekecil-kecil kata kemaafan mampu mengubah segalanya. Terima kasih semua yang menonton episod terakhir #MehSandarLagi. Harap semua berpuas hati dengan ending. Terima kasih atas kesudian menyokong pejalanan #Nadzneem dari musim pertama. Terima kasih semua. β™₯️

64πŸ’¬

Kisah semalam. Meraikan ulang tahun @cikmanggis dan @ayanlatif. Selamat hari jadi buat dua puteri cantik ini! Semoga terus bahagia bersama keluarga, mencipta syurga bersama orang orang yang disayangi, dibaluti dengan keindahan setiap masa dan dipimpinkan tangan ke denaian lurus senantiasa. Manggis dan Kak Yan sangat baik! Antara insan paling baik pernah ku temui. Berjaya dalam hidup dunia dan akhirat! Love both of u β™₯️

7πŸ’¬

Lovely food. Lovely people. Kisah semalam meraikan ulang tahun kelahiran kak @ayanlatif β™₯️ @rozitachewan1 tetap paling letups! πŸ“Έ by @eddy_aidil

3πŸ’¬

Ketika bunga bunga bahagia menjelma, dugaan datang menguji keteguhan cinta. Episod akhir #MehSandarLagi hari ini. Mampukah Afnan Tasneem memaafkan kecuaian Nadzhan hingga menyebabkan keguguran anaknya itu? Petang ini EPISOD AKHIR di slot Akasia, TV3 7 malam @aliffaziz91 @mfmirafilzah β™₯️

25πŸ’¬

Dinner dinner manja celebrate birthday @cikmanggis dan @ayanlatif β™₯️

3πŸ’¬