RubyCheWan

Founder of Putih Ajaib | ENTREPRENEUR - "Sebaik baik manusia adalah manusia yg sentiasa memberi MANFAAT kepada manusia lain "

http://www.putihajaibbyrcw.com/@hqputihajaibbyrcw

1,360 posts 140,011 followers 200 following

Assalamualaikum ... and Have a wonderful weekend semua ❀️

4πŸ’¬

Our Goal in life is to Please our Creator (Allah), our Parents / our Husband ... ❀️
.
Salam Jumaat ...

5πŸ’¬

Happy deepavali buat warga India ... .
.
www.putihajaibbyrcw.com
@hqputihajaibbyrcw
#takpercayatapibenar

11πŸ’¬

Assalamualaikum ... saya terjumpa seorang nenek yg berumur 98 tahun masih sihat dgn ingatan yg masih kuat.. Saya tanya "apa rahsia nenek sihat?"... jawabnya " Nenek berpuasa seminggu dua kali"... .
Fadhilat berpuasa hari Isnin :
[Rasulullah SAW pernah ditanya mengenai (alasan) puasa hari Isnin, lantas beliau menjawab;
.
"Hari tersebut adalah hari aku dilahirkan, hari aku diutus atau diturunkannya wahyu (pertama kali) untukku.” (HR. Muslim no. 1162)
.
Hari Khamis ?
.
Berbagai amalan dihadapkan (pada Allah) pada hari Isnin dan Khamis, maka aku suka jika amalanku dihadapkan sedangkan aku sedang berpuasa.” (HR. Tirmidzi no. 747).]
.
Ketika kita sedang berpuasa, organ tubuh kita iaitu organ pencernaan, akan beristirahat karena tidak ada makanan yang perlu dicerna. Hal ini akan sangat berpengaruh untuk kesehatan jangka panjang kita.
.
Selain itu bila saat kita berpuasa juga akan menurunkan kadar lemak dlm badan. .
Org yang rutin berpuasa Isnin Khamis akan bertubuh ramping, sel-sel Kulit mengencang dan kekal muda. .
.
3kebaikan sekaligus ,Pahala, Sihat dan Awet Muda ! InsyaAllah .... .
Jom kita cuba ! Tapi mesti berterusan ya! 😁❀️
.
#Founderputihajaib
#takpercayatapibenar

12πŸ’¬

7 Wasiat Nabi dalam 1 Hadis :
Dari Abu Dzar RA berkata "Kekasihku mengarahkan aku melakukan 7 pekara"... ;
.
1. Mencintai org miskin dan dekat dgn mereka.
2. Melihat orang di bawahku dan tidak melihat orang di atas ku.
3. Menyambung silaturahim walau mereka telah bersikap buruk kepadaku.
4. Tidak meminta apa2 daripada orang lain.
5. Berkata benar walau ia pahit.
6. Tidak takut dicela ketika berada di jalan Allah.
7. membanyakan menyebut "Laqaulawalla quwata illa billah"
(Tiada daya upaya kecuali Allah)
.
Sesunguhnya kalimat tersebut merupakan harta karun yg ada di bawah arasy.
[musnad Ahmad, 21453]
.
Salam Jumaat semua ❀️
Jom kita perbanyakkan selawat ke atas Rasul kita Muhammad s.a.w. .
#fouderputihajaib
#takpercayatapibenar
www.putihajaibbyrcw.com
@hqputihajaibbyrcw

22πŸ’¬

Terima kasih Kak Ecah for this book. Saya Kenal kak Ecah di Mekah semasa mengerjakan haji. Kak Ecah ni Ustazah. Dia suka menceritakan terjemahan di sebalik surah-surah terpilih dlm Al-Quran, Jadi dia keluarkan Buku ini dan akan datang beberapa buah buku lagi kan kak.... .
.

Mentadabbur surah Al- Nur yg sarat dgn hukum hakam dan adab-adab Islamiyyah yg wajib menjadi panduan masyarakat Muslim khususnya yg mengimpikan sebuah kehidupan yg sejahtera disulami dengan kesantunan dan ketinggian Akhlak. .
.
.
. "Ajarkan WanitaMu Surah Al-Nur" mengambil semangat dari kata-kata Saidina Umar RA ditujukan kpd wanita muslimah sbg modul tarbiyah buat mereka. .
Terima Kasih sgt kak. Love it so much! .
.

Semoga kita semua dpt memanfaatkan segala ilmu dan talent yg Allah bg utk kebaikan org lain. Aminnnn... ❀️
.
FB Nafisah Tahir.

4πŸ’¬

"Apakah makna hijab buat wanita muslim?" .
.
Dari seorang bukan Islam bertanya kepada orang Islam? "Kenapa wanita islam menutup rambut mereka dengan memakai hijab?". Katanya ... mungkin satu daripada 99 orang memberikan jawapan yang betul ... .
.
Jika orang Islam sendiri tidak tahu jawapan mengapa wanita islam memakai hijab ini ... bagaimana kita nak orang bukan islam faham mengapa wanita islam perlu berhijab? .
.
Al-Quran itu sendiri memberitahu mengapa kita perlu memakai hijab ... Apa kata quran? Ia adalah utk membezakan antara kita sebagai wanita islam dan bukan islam.
Dengan merasa bangga yg kita adalah seorang muslim. . ❀️Dan hijab ini memberitahu semua orang yg melihat anda ... Yang anda adalah seorang wanita yang sangat kuat, sangat berani dan seorang yg penuh intergiti ... Wanita Islam ini tidak akan berbohong .. tidak akan menipu dan tidak akan memperdayakan orang lain....
. ❀️
.
#founderputihajaib
#takpercayatapibenar
www.hqputihajaibbyrcw
@hqputihajaibbyrcw

12πŸ’¬

Hari ini admin berbesar hati untuk memberi Set Edisi Terhad secara PERCUMA!!!!! PERCUMA !!!!! PERCUMA !!!!
.
(Perfume Precious 20ml & Lotion Putih Ajaib Wangian Precious 110ml)
Cuma perlu follow syarat mudah contest ini.
Cara-cara untuk menyertai Contest Putih Ajaib :-
.

1) follow page @hqputihajaibbyrcw .
2) Share/Tag post ini di dgn rakan anda.
.
*tarikh bermula hari ini 9-31 Oktober
*admin akan komen STOP pada bila-bila masa sahaja, dan pemenangnya di atas komen admin yang komen STOP akan dipilih sebagai pemenang Putih Ajaib.
*yang menang admin akan pm dan akan umumkan di page ini.
*dilarang sama sekali spam.
So, kita bermula sekarang!!!! Selamat mencuba!
.
#HQputihajaibbyrcw
#takpercayatapibenar

3πŸ’¬

Kita hidup di dunia di mana kita mahu sesuatu dengan segera. Tetapi semua di sekeliling kita Allah mengajar kita pengajaran yg lebih mendalam. Setiap pekara harus melalui process yg melibatkan masa. Allah blh buat bayi dlm sekejap tetapi kenapa 9bulan. Misi Nabi kita boleh selesai dlm setahun dua tetapi kenapa Allah merancang sehingga mengambil masa 23 tahun..
.
Kita tidak akan melihat hasil usaha kita dengan segera. Mungkin tidak sepanjang hidup kita. Semua pekara mengambil masa kerana itu adalah proses yg tidak dapat dipercepatkan. Oleh itu kejayaan bergantung kepada KESABARAN .... ❀️
.
#founderputihajaib
#takpercayatapibenar

6πŸ’¬

Mengacarakan program Santai anak Utara 5.0 dgn 60ribu org pengunjung... Great Job Abg Lan πŸ‘πŸ»
.
#mcprogram
#memberimanfaatbersama

8πŸ’¬

Its a Barokah Friday !... ❀️

1πŸ’¬

"Dari Allah kita datang dan kepada Allah kita kembali". Baru semlm melawat beliau di IJN... 😭Semoga Allah tempatkan arwah di kalangan org2 yg dikasihiNya... Mari kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah dan doakan utk arwah di sana...
.
#DMorgygsgtbaik
#ironladymalaysia

42πŸ’¬

The 'biras' πŸ‘πŸ»

13πŸ’¬

Alhamdulillah rezeki Allah izinkan dpt makan malam bersama semua adik beradik ... ❀️
.
#birthdaynephew
#ammareffendyturn21
#chewanfamily

17πŸ’¬

Salam Jumaat semua kesayangan ❀️

3πŸ’¬

Antara amalan harian yg di anjurkan oleh seseorang yg sgt berjaya dalam perniagaannya yg mana keuntungannya berlandaskan tawakkal yg tinggi semata- mata pd Allah dan Allah anugerahkan kejayaan yg berlipat ganda dan pantas pdnya :
.
Solat Awal 5waktu
Solat Dhuha
Solat Istikharah
Solat Taubat
Solat Tahajjud
Zikir : 100 Istighfar pagi dan ptg
1000 Selawat setiap hari.
Baca Al- Quran :
Surah Yassin sebelum Subuh.
Surah Waqiah selepas Dhuha.
Surah Al-Mulk sebelum tidur.
Surah Al- Kahfi setiap Jumaat
.
Kesemua amalan ini dianjurkan adalah utk meningkatkan hubungan diantara manusia dan Allah swt, dalam memohon rezeki dari Maha Pemberi Rezeki dan ia juga membentuk kekuatan spiritual seorang insan. .
Semoga Bermanfaat ❀️

10πŸ’¬

Repost from @nerdy_muslim @TopRankRepost #TopRankRepost Subhan Allah so true ❀️ a muslim woman don't need some looks in the street or some compliments by men to feel beautiful or feel good about her self she is worth more than that she knows she is beautiful she doesn't need make up or mini skirt to feel pretty she crave only to please her lord she knows she will die sooner or later and that this body that attract will be only bones in the grave..she focus on her soul that is eternal she crave for jannah not dunya she is too strong that she say to fashion "no! I am slave of my creator only not of society"❀️ that is the muslim woman.
.
#peringatanpadadirisendiri
.
#faith #religion #truth #hijabi #jilbab #islam #woman #feminist #sunnah #hijab #beauty #follow #dawah #ukhti #muslimahwear

4πŸ’¬

Semakin bertambah usia semakin kabur mata krn Allah sedang mencerahkan mata hati utk melihat Akhirat... (QS Al-Isra : 72) .
Aminnnn... InsyaAllah ❀️
.
Hari ni interview session utk 3 position dlm team #putihajaib
Saya diberitahu oleh team saya ada 100 org candidate yg dtg insyaAllah.
.
Semoga Allah hantarkan org yg betul supaya kami sama2 dpt bangun dan kembangkan syarikat utk bantu lebih ramai utk berjaya. Aminnnn...

11πŸ’¬

❀️

0πŸ’¬

#throwback @repostfrom
Masih merindui detik-detik di sana...
Last day di Madinah on Farewell Dinner dgn semua sahabat team sepanjang perjalanan Ibadah Haji 2017. .
PS @syazara_aisha such a lovely, nice & friendly person. TQ for this photo😘
.
.
#hajimabrur2017
#tabunghaji
#duyufurahman
#putihajaibbyrcw

6πŸ’¬

Saya nak sangat share ni sbb saya dah merasai kebaikannya ..... ❀️
Ambil 3,5,7 Biji setiap pagi sebelum sarapan. InsyaAllah pasti kesihatan anda bertambah baik krn dlm hidup kita yg paling PENTING adalah kesihatan ... duit banyak pun rugi kalau tak sihat kannn...
.
Tubuh badan kita Allah bg pinjam sementara ja so kita kena jaga dgn baik krn nanti kita akan disoal πŸ˜‰
.
Manfaat utama buah kurma. .
*1.PERTAMA*
Kurangi tingkat kolesterol dalam darah dan mencegah kesumbatan disaluran darah.
.
*2.
Mencegah cancer usus besar serta mencegah penyakit bawasir dan kurangi bentuk batu kepahitan dan membantu tahap kehamilan serta waktu bersalin, lantaran mengandung serat serta makanan yang baik pencernaan dan gula.
.
*3.
Mencegah kerusakan gigi karena mengandung fluorine.
.
*4.
Mencegah racun karena mengandung natrium, gallium dan vitamin C.
.
*5.
Penyembuhan kekurangan darah merah karena mengandung zat besi, tembaga, vitamin B-2.
.
*6.
Obat untuk penyakit lemah tulang karena mengandung kalsium, fosfor, vitamin A.
.
*7.
Penyembuhan untuk kehilangan selera makan dan kurangnya fokus karena mengandung gallium.
.
*8.
Untuk pengobatan kekurangan umum dan jantung berdebar karena mengandung magnesium, tembaga.
.
*9.
Obat cancer sendi dan otak karena mengandung boron.
.
*10.
Anti-cancer karena mengandung selenium.
.
*11.
Pengobatan disfungsi ereksi karena mengandung boron, vitamin A.
.
*12.
Perawatan untuk kulit kering dan penyakit cornea mata kering serta kebutaan malam karena mengandung vitamin A.
.
*13.
Obat untuk penyakit saluran pencernaan saraf karena mengandung vitamin B1.
.
*14.
Perawatan untuk rambut gugur dan stres mata serta selaput lendir rongga mulut serta inflamasi bibir karena mengandung vitamin B-2.
.
*15.
Perawatan inflamasi kulit karena mengandung vitamin niacin.
.
*16.
Obat untuk penyakit kudis, melemahkan keseluruhan tubuh dan jantung berdebar, sesak napas dan kecot pembuluh darah serta timbulnya bintik-bintik merah pada kulit serta kekurangan dalam tulang dan gigi, karena mengandung Vitamin C, atau ascorbic acid 2 E
.
*17.
Pengobatan keasaman diperut karena mengandung klorin, natrium dan gallium.
.

7πŸ’¬

Cantiknyaaaaa Set Hadiah Edisi Khas Hari Malaysia by Putih Ajaib ni...
.
Soooo Esklusif and yet better price 😍
.
Hadiah utk yang Tersayang... Si dia pasti Teruja dengan pemberian istimewa ini ! ❀️
.
Promo tinggal beberapa hari ja lagi dengan Stok limited unit ja yg tinggal tu !!!.(jimat RM20)
.
Info lanjut watsapp 016-9583223 SEKARANG ok πŸ˜‰

1πŸ’¬

Layan ni laa weekend2 ni.... ❀️

10πŸ’¬

#throwback #haji2017
Kenangan Makan Malam Nasi Mandy Kepala Kambing dgn sebahagian team RPK.. Lepas makan para isteri / ibu-ibu dijemput masuk dlm kedai dan pilih apa saja yg kami nak dgn FOC. Dalam kedai tu penuh dgn Kurma berbagai jenis dan semua barangan segala kacang , coklat dan mcm2.... ❀️
.
Syukur Alhamdulillah... rezeki laaa di tawarkan ambik laa apa saja dlm kedai free....

7πŸ’¬

Ada 4 Hal yang dapat mengangkat Manusia ke Darjat yg paling tinggi, Meskipun Amal dan Ilmunya sedikit iaitu :-
1. Kesabaran
2. Kesederhanaan
3. Kemurahan Hati
4. Akhlak yg Baik
.
Itulah kesempurnaan Iman
-Syeikh Abul Qasim Al- Junaid Ibnu Muhammad Al-Zujaj - .
Salam Jumaat semua ❀️

18πŸ’¬

Selamat Malam ❀️

0πŸ’¬

Bagaimana nak business TANPA MODAL ?
.
Untuk Suri Rumah, Fresh Graduate, Students atau sesiapa saja yg nak mula berjinak- jinak buat business , boleh cuba kongsi manfaat produk kualiti tinggi, packaging yg cantik dengan harga mampu milik ...
.
Jual 50unit ja dah boleh bayar sewa rumah, susu anak, dan buat belanja dapur ??! Biar Betul ???
.
Keterangan lanjut boleh DM nombor anda utk kami hubungi πŸ‘ŒπŸ»
.
Promosi Sempena Hari Malaysia !!
.
#putihajaib
#takpercayatapibenar
#buatduitbanyak
@hqputihajaibbyrcw

27πŸ’¬

Innalillahhiwainnailaihirrojiun... Syahid akhirat kalian wahai anak2 syurga. Semoga roh2 kalian berada di sisi Allah dlm keadaan di muliakan. Amiinn...
.
Salam takziah buat seluruh keluarga mangsa. Semoga tabah dlm menempuhi qada' dan qadar dari Allah SWT πŸ˜”

5πŸ’¬

Jom balik KL ... ❀️

7πŸ’¬

Istiadat Penghormatan Terakhir KDYMM Tuanku Sultan Abdul Halim Ibni AlMarhum Sultan Badlishah... .
.
Semoga Baginda ditempatkan di kalangan para syuhada ..

10πŸ’¬