NUTRICIONISTA | Miquel Gironès

DÍ-AI-TA | f. [del grec] Estil de vida. 🥕 Nutrició 🌄 Girona i Online Aprèn a dur un estil de vida saludable Perfil personal 👨@gironesmiquel

12 posts 109 followers 148 following

A consulta sentim molt sovint aquesta pregunta i per això l'incloem aquí aquesta setmana.
.
Si volem aprendre a dur un estil de vida saludable hem de començar a canviar el xip i pensar en termes d'aliments saludables i no saludables, en comptes de si porta moltes calories o poques calories.
La FRUITA SECA n'és un clar exemple: són un aliment que hauríem de menjar cada dia com a hàbit (un grapat amb la mà tancada, és a dir, unes 12-15 unitats) i estan a dalt de tot de la llista dels aliments més calòrics.
.
El plàtan és igual. Tot i ser una fruita amb menys aigua que d'altres, és perfectament compatible amb un pla per aprimar-se de forma saludable.
Recordem LA MANETA: 5 racions entre fruita i hortalisses al dia COM A MÍNIM. Un plàtan és una ració.
.
.
CONCLUSIÓ:
Els plàtans són perfectament compatibles amb un pla d'aprimament saludable. Per tant, si t'agraden, endavant. Els quilos de més no venen per culpa dels plàtans, i ho saps.
.
.
.
#dubtes #dubtesalimentaris #alimentació #alimentacio #nutrició #nutricio #nutricionista #dietista #educacionutricional #diaita #Díaita #estildevida #salut #saludable #etselquemenges #girona #baixemporda #catalunya #igersgirona #igerscatalunya

1💬

Bon dia!!
.
Qui és més forta, l'excusa o tu quan vols assolir un objectiu? Comment 👇👇
.
Etiqueta a alguna amiga que estigui en mig d'un repte o propòsit d'any nou i que li pugui anar bé aquest recordatori.
.
Per tots els que estem en època d'exàmens, som-hi! 💪
.
.
.
#excusa #forta #examens #somhi #motivacio #frase #frases #catala #diaita #Díaita #estildevida #girona #barcelona #baixemporda #catalunya #igersgirona #igersbarcelona #igerscatalunya

4💬

Així ho publiquen els investigadors de Harvard i ho corroboren els de les revisions Cochrane.
.
.
NO HEM DE PRENDRE MEL?
I tant que en podem prendre, però sempre tenint present tres coses:
.
1. La mel ens pot donar bon gust a la beguda o posar-se'ns molt bé, però no contribuirà en passar més ràpid el refredat.
.
2. El que SÍ contribueix a reduir els dies de refredat és la VITAMINA C -tal i com vam comentar en el mite anterior (present en la llimona, per exemple). Per tant, endavant les begudes calentetes d'aigua amb llimona .
3. LA MEL ÉS SUCRE. A Catalunya, de mitjana, es prenen 90 g de sucre al dia per habitant. Dues tasses de llimona amb mel ja sumaran uns 10 g de sucre. Només pensar que ho hem de sumar al còmput diari.
.
.
ATENCIÓ!
La mel no està aconsellada en infants de menys d'un any pel risc d'intoxicació per C. botulinum, el bacteri que causa botulisme. A aquesta edat no tenen un sistema immunitari preparat per combatre'l.
.
.
CONCLUSIÓ:
Cadascú coneix la seva alimentació. Si gairebé no consumeixes sucre al llarg del dia perquè segueixes una alimentació a base de productes no processats, no passarà absolutament res per la mel que et puguis posar al got amb llimona.
.
Només volem remarcar que la llimona és la clau en aquesta equació i que la mel és un complement (i que és sucre, al cap i a la fi) del qual podem prescindir totalment pel seu nul efecte demostrat a nivell científic sobre el refredat.
.
.
.
#mel #refredats #mite #alimentació #educacionutricional #diaita #Díaita #estildevida #salut #saludable #etselquemenges #girona #baixemporda #catalunya #igersgirona #igerscatalunya

1💬

Loading...
Loading...

CREMA DE CARBASSA AMB GINGEBRE I CHILI 🌶️🌶️
.
.
INGREDIENTS
.
1 kg #carbassa
.
2 #escalunyes (o un pes similar en #cebes de Figueres)
.
75 g #gingebre
.
1 CS d'#OOVE (Oli d'Oliva Verge Extra)
.
1 litre #brouvegetal
.
½ CS #caiena en pols (opcional)
.
1 #llimona 🍋
.
.
PASSOS
.
1. Treu les llavors i talla la carbassa a trossos desiguals, pela i talla les escalunyes, després pela i talla finament el gingebre.
.
2. Col·loca la carabassa, escalunyes, gingebre i un raig d'oli en una cassola gran i salteja fins que estiguin tendres.
.
3. Afegeix el brou vegetal i el pebre vermell picant. Deixa-ho bullir i cuinar a foc lent durant 40 minuts.
.
4. Tritura-ho tot i ajusta els sabors amb sal, pebre i el suc de llimona.
.
.
Si la fas, envia'ns la foto per DM o etiqueta'ns a #receptesdiaita perquè poguem veure com t'ha quedat! Bon profit!
.
.
.
#receptesdiaita #dinar #sopar #cremadecarbassa #hivern #gener #vegetaria #vegetariana #vega #vegana #sensegluten #diaita #estildevida #nutricio #nutrició #alimentacio #saludable #educacionutricional #girona #catalunya #baixemporda

2💬

Una dieta restrictiva, passar gana, sacrificis, limitacions... Tot això és igual a fracàs a llarg termini. 😅
.
Per això a Díaita apostem per l'#educacionutricional :)
.
No volem que t'aprimis avui i que demà recuperis els kg perduts. Volem que els resultats que obtinguis perdurin i que el que aprenguis et serveixi de per vida 😙
.
El nostre major èxit és quan sents que ja no has de venir més a consulta 💪
.
.
.
#diaita #estildevida #sensepassargana #somriures #somaixi #nutricio #nutrició #alimentacio #saludable #girona #catalunya #baixemporda

0💬

Ràpid i bo. 🍛🍲
.
Carbassó 🥒
Ceba de Figueres
Xerris 🍅
Arròs integral 🍚
I espècies! (nou moscada i pebre negre)
.
Ah, i el bon raig d'OOVE (Oli d'Oliva Verge Extra) 🍴
.
Perquè els hidrats de carboni no engreixen a la nit #mitesalimentaris
.
Bon profit! 😊
.
.
.
#diaita #verdures #girona #nutricio #saludable #sopar #recepta #receptes #fàcil #boníssim #educacionutricional

0💬

Loading...

Després d’uns dies d’excessos -com poden ser les vacances de Nadal- sentim que ens hem portat malament pel que fa a l’alimentació, i volem compensar aquest desmadre amb el que faci falta, no?. Aquí és on el màrqueting s’aprofita d’aquests sentiments d’arrepentiment i culpabilitat; càrrecs de consciència que, al comprar un pla de sucs detox per "purificar el cos", es converteixen en càrrecs a la targeta.
.
.
ELS SUCS DETOX NOMÉS PURIFIQUEN LA TEVA BUTXACA
.
El nostre cos ja té uns òrgans especialitzats en l’eliminació de les substàncies tòxiques que entren a l’organisme: el fetge i el ronyó, principalment, a més de la pell, els pulmons, l’intestí…
.
A diari consumim substàncies que el fetge i els ronyons filtren i eliminen: alcohol, cafeïna ☕️🍵 (ja sigui del cafè, el te o el mate), fàrmacs, restes de substàncies químiques en els aliments (pesticides, plaguicides…) , alguns compostos tòxics que tenen els aliments inherentment (curcumina en la cúrcuma, cianur en les ametlles amargues, solanina en les patates…), metalls pesats, microorganismes…
.
.
COM DETOXIFICAR EL COS, DONCS?
.
1. Tornant a una alimentació saludable de nou com abans millor.
.
2. Assegurar-se de consumir les 3 racions de fruita i 2 de verdura MÍNIM (i no màxim) al dia 🌶️🍏🥕 i deixar que els òrgans s’encarreguin de fer la seva feina.
.
3. I no oblidem l’exercici físic 🏃🚴 que també ens ajuda a eliminar toxines. No fa falta que vagis a córrer! Balla 💃🕺, juga amb els nens, treu a passejar el gos. Si estàs assegut, aixeca’t i torna’t a asseure.
.
.
RECORDA
.
Fent dejunis prolongats, saltant-te àpats, dormint poc i cada dia a hores diferents… desorganitzes el teu metabolisme. Oi que ens agrada quan hi ha ordre a la nostra agenda, a la nostra vida? Al nostre cos també li agrada :)
.
.
.
#detox #sucsdetox #detoxificar #purificar #sucsverds #excessos #nadal #diaita #estildevida #nutricio #nutrició #alimentacio #saludable #educacionutricional #girona #catalunya #baixemporda

0💬

Què millor que fer un bon passeig pel #camideronda de Sant Pol a Sa Conca #s'agaro. .
Amb qui l'aniries a fer aquest cap de setmana? Etiqueta'l 👇👇
.
Cada setmana noves fotos dels millors indrets de la província de Girona. .
La foto d'avui és a càrrec de l'@elmmurcia. Si no el segueixes, a què estàs esperant?!

0💬

La vitamina C i els sucs de taronja solen ser el primer remei que algú et dóna quan estàs refredat. 🍊🍋 És cert que aquest nutrient està relacionat amb el sistema immunitari, però quina evidència hi ha que demostri que ajuda a prevenir o curar els refredats?
.
.
SI LES TARONGES ESTORNUDESSIN... Els nostres cossos no produeixen vitamina C, així que l'hem de consumir a través de la dieta.🍓🥝 Aquesta té un paper important en la funció immunitària, però també en l'estructura òssia, l'absorció del ferro (sobretot el no-hemo o d'origen vegetal), i la pell.
.
Les recomanacions de vitamina C són de 80 mg al dia. L'equivalent, entre d'altres, a un kiwi, una taronja i mitja, dues mandarines, mig pebrot vermell, o una ració d'acompanyament de bròcoli. Amb les dues racions de verdura i tres de fruita que hauríem de consumir al dia, ho tenim més que cobert.🥗🥗
.
.
I SI EN PRENC MÉS?
A partir de 400 mg s'excreta per orina. I si prenem suplements, a partir de 2000 mg ens pot causar nàusees, diarrea i dolor abdominal. Per aquest motiu estan desaconsellats de forma general.
.
.
QUÈ DIU LA CIÈNCIA?
Segons la revisió sistemàtica de Cochrane (altíssima evidència científica), arribem a tres conclusions:
.
1. En persones extremadament actives (maratonians, esquiadors i militars en missions a l'àrtic), més de 200 mg de vitamina C al dia redueixen a la meitat el risc de refredar-se.
2. Prendre almenys 200 mg de vitamina C al dia redueix un 8% en adults i un 14% en nens la durada del refredat un cop el tenim (és a dir, un dia menys constipats).
3. El consum per sobre de les dosis diàries recomanades de vitamina C no redueix més el risc de caure refredat.
.
.
CONCLUSIONS
- Consumeix la vitamina C a partir d'aliments i mai a partir de suplements (no malgastis diners perquè el teu vàter acabi ple d'aquest nutrient).
- La vitamina C no prevé de caure refredat però sí que pot ajudar a reduir els dies de constipat un cop l'hem agafat.🍎🍏
.
#vitaminac #refredats #grip #nutricio #educacionutricional

2💬

Loading...