Hanis Zalikha

Sebut yang baik kerana kata-kata kita adalah doa yang melantun πŸ€— @cakenis @shadedough @toujoursadvanced

http://www.toujours.com.my/

6,430 posts 3,824,390 followers 542 following

Bawak anak-anak jalan pusing tasik hari ini πŸ‘£πŸΎ @theyusufiskandar @bujibuchempel .

157πŸ’¬

🏝holiday! @theyusufiskandar @dedobot

33πŸ’¬

Assalamualaikum, I am so happy that this is finally happening. Selalu minta Mommynis buat sharing session and you have so so so many questions for us as parents kan. Now you can meet us & Yusuf at this special Baby Shower event by @happikiddo_ for all! Majlis yang sesuai dan seronok sangat untuk bakal ibu bapa, ibu bapa yang dah lama tak mengandung (anak dah besar2) tetiba mengandung pastu kena belajar jaga baby balik πŸ˜‚ and a great gift for any of your pregnant friends! Berbaloi sangat harga tiket camtu dengan aktiviti dan hadiah yang berderet disamping makan minum hi-tea! I really really really can't wait. We will see you guys there okay!
/
Whatsapp 011-27185453 to purchase the tickets. Seats are limited, first come first serve πŸ™πŸ» (Suami cepat cepat belikan untuk isteri, inilah baby shower paling best untuk dia).
/
Dibawakan oleh @happikiddo_ (kedai barang kelengkapan baby dari Yusuf lahir lagi).

78πŸ’¬

21 years old me 😌🎈The balloons can't be wrong.

553πŸ’¬

I was over the moon, so so happy my husband surprised me with a birthday lunch with my team. He knows how much they mean to me. And I miss them. Nasib tak suruh meeting dekat hospital je kelmarin 😌Not everyone is in here but this is my best boomerang so bye πŸ™‹πŸ»

69πŸ’¬

I am baaaack! Keknis nak update sikit pasal #InvestSmartFest2017 – 13 sampai 15 Oktober – KL Convention Centre (Exhibition Hall 5) ni. Korang semua berpeluang menang cabutan bertuah tau, Iphone 7, Playstation, Smart TV dan macam2 lagi. Rugi kalau korang tak join. Tapi make sure buat pra-pendaftaran dulu. Nanti tak payah nk beratur bagai (especially yang datang bawak anak). Kalau nak daftar or nak tau lebih detail pasal InvestSmart Fest 2017 boleh layari www.investsmartsc.my
Aktiviti lain yang korang boleh join:
/
Pameran pelaburan oleh institusi-institusi pelaburan di Malaysia
/
Seminar oleh pakar-pakar pelaburan di Malaysia
/
Perkhidmatan nasihat kewangan
/
Kuiz dan permainan interaktif
/
Sesi bersama selebriti terkenal!
Semua ni PERCUMA tau! Yes PERCUMA! Jangan lupa datang bawak BFF, kawan dan saudara mara! Lagi ramai lagi bagus! #InvestSmart #InvestSmartFest2017

5πŸ’¬

Missing this handsome lil bub @muliyanatiafzan

51πŸ’¬

Tata.

56πŸ’¬

Lunch with my babygirls ❀️

17πŸ’¬

I just miss you so much 😒 My sleeps are more meaningful with you by my side with your terjaga merengek lapar diapers bocor bagai πŸ˜‚

502πŸ’¬

Yusuf came to visit me today. I wanted a wheelchair ride together. I am so happy. We are one again. @theyusufiskandar @hairulazreen ❀️

913πŸ’¬

I get this question a lot πŸ€” Suami & hobi.
/
Ini bukan nasihat, ini perkongsian. Selama kami berkawan pun, Keknis dah sentiasa sokong / sertai hobi dan minat dia. Main paintball dengan kawan-kawan dia, badminton, selam skuba dan memancing kat muara. So I don't think that should change just because we got married.
/
Lelaki kalau dah minat, dia memang akan fokus dan bersemangat. Macam masa dia nak ngorat kita, macam tulah. Takde siapa boleh halang πŸ˜‚ Jadi lelaki yang berhobi ni bagus, berjiwa besar & berdaya saing bila dia SALURKAN tenaga & semangat dia kepada aspek lain dalam hidup (keluarga & kerjaya).
/
Tapi dia kena tahu logik, dan juga toleransi. Logiknya, dah kahwin taklehlah seminggu sekali nak berhobi kemainnn. Toleransinya, dia ada hobi, isteri pun kena ada hobi (atau masa untuk buat benda yang disukai). He can go on his fishing trips, I can go on my girls trip. But the number one rule is: Lepas kahwin, boleh teruskan hobi, tapi kena pandai jaga anak dulu. (Takleh mulakan dengan 'anak taknak kat I, nak dekat you je'. Takleh. Dari pantang dah kena involve jaga anak 😌).
/
You really do not want to take that away from him. The passion, the drive and the happiness from doing the things he loves makes him the person you admire so much. So appreciate your man and his passion. A man full of life, can love you better.
/
InsyaAllah.

1,021πŸ’¬

Birthday Night Out to Konsert Terunggul with my babygirl @lianakhairul ! Thank you for initiating this. Kalau tak, dah takdenya nak pergi2 konsert. Pukul 10 dah menguap sebab biasa tidurkan Yusuf time camni dan diri sendiri juga menyusul 😌. It was so refreshing, something I didn't know I needed till I experience it (again). Moms. Nanti you dah jadi mak pun kita kena saling ingat-mengingati untuk bergumbira bersama.
/
#ShadeDoughSelfie me in Creme Caramel and Liana in Salami @shadedough Lipbait. Weh sempat πŸ˜‚

127πŸ’¬

Jap eh. Japgi Keknis demo telur setengah masak yang sempurna buat diriku. #Instastory

224πŸ’¬

2014 FB Memories alahai comelnya :')

51πŸ’¬

Two of the most hardworking women I know. They are my high-volume Shade Dough Distributors. Bagi yang bertanya macam mana nak jadi stokis Lipbait (dan banyak lagi produk Shade Dough akan datang), Keknis cadangkan anda terus hubungi 012-2099706 (@shadedough.puff) untuk sistem stokis yang baik, mereka sediakan support group, marketing insights & know-how, best sales reward, dan diorang sentiasa bergerak maju ke depan. Selesa dan untung jadi stokis di bawah mereka. Bertindak segera, inilah permulaan anda, hubungi mereka πŸ’‹

30πŸ’¬

Amagad thanks to my girl Hanna for putting this together. Having dinner with my Best Shade Dough Distributor tonight @shadedough.puff πŸ’‹

44πŸ’¬

Company trip kejap (yang tak dapat ikut boleh skip post ini πŸ˜‚)
/
Wearing Pewter from #CakenisLondon @cakenis

151πŸ’¬

This morning. Tak sampai hati nak kejut tapi apakan daya πŸ˜‚

480πŸ’¬

Grandpa πŸ‘΄πŸΌ @theyusufiskandar

411πŸ’¬

πŸ‘€πŸΌ@theyusufiskandar @izara_raniarose @hairulazreen

104πŸ’¬

Pening jap kenapa camni πŸ’†πŸ»

189πŸ’¬

Kami teruja @theyusufiskandar . Dengan baju dari Mekah terima kasih Mama @nanirostam ❄️ #CakenisIstanbul Sky Blue @cakenis .

253πŸ’¬

Today's project for @izara_raniarose @izatuldiana_idris ❄️

8πŸ’¬

Reunited. (Muka Mamawan geram dengan Yusuf πŸ˜‚).

156πŸ’¬

😌

200πŸ’¬

What's for lunch πŸ˜— We like our steak with mayo too sometimes. Mayo yang boleh picit cantik camni adalah mayonnaise Kewpie @kewpieusa lol

164πŸ’¬

Finally they've revealed the third colour I can post this yeay! It's Blush from #CakenisOkinawa , and its earthier (dustier) than our Dusty Pink from Signature series. I hope you manage to secure yours from the stockist release. It's completely sold out from our HQ @cakenis .

172πŸ’¬

When I crack a joke and it's hilarious. From left Pecan Praline, Kumiko & Amber Cakenis @cakenis .

96πŸ’¬

Mewakili suami yang tak dapat turun tengok production shoot dekat studio dia @hellostudio_my . Selamat berjaya team #HantuWangan , terima kasih kerana menggunakan Hello Studio @hairulazreen .

44πŸ’¬